Mısır’daki Katliam Diyarbakır’da Protesto Edildi

Diyarbakır’da, Mısır’daki askeri yönetimin gece gerçekleştirdiği katliam protesto edilerek, ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Mısır’daki Katliam Diyarbakır’da Protesto Edildi
Diyarbakır’da, Mısır’daki askeri yönetimin gece gerçekleştirdiği katliam protesto edilerek, ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle devrilmesini protesto eden halkın üzerine ateş edilmesi üzerine hayatını kaybeden vatandaşlar için Diyarbakır’da gıyabi cenaze namazı kılındı. Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Diyarbakır Şubesinin çağrısıyla toplanan vatandaşlar, açtıkları pankartlar, attıkları sloganlar ve yaptıkları konuşmalarla direnen Mısırlı Müslümanların yalnız olmadığı vurgulandı. Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç, "Diyarbakırlı Müslümanlar olarak İhvan’a karşı gerçekleştirilen bu alçakça katliamları şiddetle kınıyor ve Mısır’da askeri cuntanın karşısında kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Aynı zamanda bu son katliamın, Müslümanlara karşı başlatılan sürek avının daha nerelere varabileceğini göstermesi açısından da kaygı verici olduğuna inanıyoruz" dedi.

Ramazan ayının rahmet mağfiret ve kardeşlik ayı olduğunu belirten Koç, Mısır’da yapılan askeri darbenin, İslam coğrafyası için ramazan ayını hüzün ayına dönüştürdüğünü, yüzlerce kişinin katledildiğini ve binlerce kişinin de yaralandığını dile getirdi. Koç, "Mısır’ın şeffaf seçimler sonucunda seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin güpegündüz alaşağı edilmesine rağmen, demokrasinin sözde havarisi kesilmiş bu azılı güçler ısrarla Mısır’da demokrasiye dikkat çekmektedirler. Bizler iyi biliyoruz ki batının demokrasi anlayışı, Irak’a özgürlük diye kan ve ölüm yağdıran demokrasi anlayışının ta kendisidir. Hem meşru yollardan seçilmiş bir cumhurbaşkanını gözaltına alıp akıbetini belirsiz kılacaksınız ve ülkedeki en büyük halk hareketine karşı darbe yapıp, sokak ortasında keskin nişancılarınızla, eli kanlı baltacılarla katliamlar işleyeceksiniz, hem de demokrasi havarisi kesileceksiniz. Biz Batının bu demokrasi söyleminin adeta puttan bir helva olarak yeri geldiğinde nasıl yediğini Bosna’da, Cezayir’de, Irak’ta, Afganistan’da ve İslam coğrafyasının daha birçok bölgesinden biliyoruz" diye konuştu.

Kahire ve İskenderiye’de gerçekleştirilen katliamda yüzlerce öldüğünü ve binlerce kişinin yaralandığını aktaran Koç, “Suriye’de ve Mısır’da onuruyla direnip, milyonlarla şehadete hazır olduğunu tüm dünyaya haykıran kardeşlerimizle aynı safta olduğumuzu ilan etmek, zalimlere karşı tek yumruk, tek yürek olduğumuzu bildirmek için toplandık" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2013, 02:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER