Özgür-Der'den Molotoflu Saldırılara Kınama

Suriye'nin Kürtlerin yaşadığı bölgede sivillere saldırdığı belirtilen El Nusra örgütünü destekledikleri iddiasıyla Van ve Diyarbakır merkez Bağlar İlçesindeki şubeleri molotof kokteyli saldırıya uğrayan Özgür-Der'liler, saldırıları basın toplantısıyla kınadı.

Özgür-Der'den Molotoflu Saldırılara Kınama
Suriye'nin Kürtlerin yaşadığı bölgede sivillere saldırdığı belirtilen El Nusra örgütünü destekledikleri iddiasıyla Van ve Diyarbakır Merkez Bağlar İlçesindeki şubeleri molotof kokteyli saldırıya uğrayan Özgür-Der'liler, saldırıları toplu basın açıklaması ile kınadı. Derneğin Kurucu Başkanı Bülent Yılmaz, dernek binalarına molotof kokteyli atanlara seslenerek, "Yalan ve dezenformasyonla kandırılıyorsunuz. Biz kimseye bugüne kadar taş, molotof atmadık" dedi.

Yenişehir ilçesi Ekinciler Caddesi'nde yapılan basın açıklamasına, Özgür-Der'lilerin yanı sıra Diyarbakır'da bulunan muhafazakar dernek ve oluşumlar da destek verdi. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı basın açıklamasında, 'Gerçekler molotofla yanmaz, kurşunla da ölmez', 'Tehdit ve saldırıyla gerçekler gizlenemez', 'Susmadık, susmayacağız, hakkı her zaman arayacağız' yazılı dövizler yaşandı. Sık sık tekbir getiren grup, "Özgür-Der susmaz, susturulmaz" sloganı attı. Burada konuşan Özgür-Der Kurucu Başkanı Bülent Yılmaz, saldırıyı gerçekleştirenlre seslenerek, şöyle konuştu:

OYUNA GELMEYİN

"Ben buradan öncelikle kurumlarımıza molotof kokteyli atan Kürdistanlı gençlere seslenmek istiyorum. Yalan ve dezenformasyonla kandırılıyorsunuz. Biz Müslümanız, bizi yakmaya, öldürmeye gelen ancak bizde dirilir. Biz kimseye bugüne kadar taş, molotof atmadık. Kimsenin kalbini dahi kırmadık. Bize atılan iftiralara inanarak kurumlarımızı yakmaya, Kuran öğretilen, Peygamberin hayatının öğretildiği ilim yuvalarını yakmaya azmetmeniz karşısında sadece üzülüyoruz, sizin için üzülüyoruz. Oyuna gelmeyin Kürdistan'da ilk defa bir çözüm sürecine girilmişken ortamı bozacak eylem ve hareketlerden kaçının. Bizim bu topraklarda birbirimizle uğraşmaktan çok daha önemli işlerimiz var. Bunun böyle bilinmesini istiyorum."

BDP'li yetkililerine de seslenmek istediğini söyleyen Bülent Yılmaz, "Bugüne kadar insan hakları, ifade özgürlüğü, demokrasi gibi bayraklaştırdığınız ilkelerden niçin taviz verip vazgeçiyorsunuz. Niçin çifte standart içerisine giriyorsunuz. Sivil toplum kuruluşlarına görüşlerinden dolayı saldırı yapılmasını nasıl hazmedebiliyorsunuz?" dedi. Özgür-Der'in bugüne kadar başta BDP olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarının mağduriyetinde sesini yükselttiğini hatırlatan Yılmaz, "Özgür-Der'in iftiralarla hiçbir ilgisinin olmadığı bilindiği halde niçin susmayı tercih ediyorsunuz?" diye konuştu.

Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç ise, saldırılar ile kendilerinin susturulamayacağını ve gerçeklerin örtülemeyeceğini ifade ederek, "Bu tür tavırlar sadece acziyetinizin ve iddialarınızın altının boş olup tartışılmasından korktuğunuzun göstergesidir. Hiç kuşkusuz bu saldırılarınıza bakarak tüm halkımız, fırsat bulduğunuz zeminlerde nasıl bir ortam tesis etmeye niyetli olduğunuzu, zulüm ve propagandanıza boyun eğmeyecek. Oluşumlara karşı canavarlaşabildiğinizi de açıkça görmekte ve öğretmektedir"dedi.

Açıklamadan sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.
Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2013, 15:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER