Diyarbakır’da 200 Milyon Dolara Mal Olacak Termal Tatil Köyü Kuruluyor

Diyarbakır'ın Çermik ilçesine yapılacak 'Helinamın Çermik Termal Tatil Köyü'nün projesi tanıtım toplantısında konuşan iş adamı Hamza Öner, çözümün sürecinin oluşmasından sonra yatırımlarına hız verdiklerini ifade ederek, çözüm...

Diyarbakır’da 200 Milyon Dolara Mal Olacak Termal Tatil Köyü Kuruluyor
Diyarbakır'ın Çermik ilçesine yapılacak 'Helinamın Çermik Termal Tatil Köyü'nün projesi tanıtım toplantısında konuşan iş adamı Hamza Öner, çözümün sürecinin oluşmasından sonra yatırımlarına hız verdiklerini ifade ederek, çözüm sürecinin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.

Çermik ilçesinden iş adamı Hamza Öner tarafından 200 milyon dolara mal olacak ‘Çermik Termal Tatil Köyü’nün projesi düzenlenen toplantıyla gazetecilere tanıtıldı. 3 bin dairede oluşacak ve devre mülk şeklinde uygulanacak tatil köyünde, 5 yıldızlı termal otelin yanı sıra, dev alışveriş merkezi, ekolojik pazar, spa ve wellness center, uquapak, bay ve bayanlar için açık ve kapalı yüzme havuzu, vitamin barlar, etnografya müzesi, çocuk eğlence alanları, cami, kilise, sinagog, cemevi ibadethaneleri yanı sıra içerisinde bir çok yerleşim alanları da yer alacak. Helinamın Çermik Termal Tatil Köyü, Türkiye’nin sayılı tatil köyü olma özelliğine sahip olacak. Memleketi Çermik’e büyük bir yatırım yaptığını anlatan işadamı Hamza Öner, çözüm sürecinin başlamasıyla yatırımlarını hızlandırdıklarını dile getirdi.

"EKİM AYINDA RESMİ TEMEL ATMA TÖRENİ YAPACAĞIZ"

Öner, Helinamın Çermik Termal Tatil Köyü'nün temel atma törenini Ekim ayında yapacaklarını ifade ederek, projenin hayata geçmesiyle yılda 100 bin ailenin geleceğini anlattı. Öner, "300 bin metrekare alanda termal tatil köyü yapıyoruz. Güneydoğu’nun en büyük turizm yatırımını gerçekleştiriyoruz. Çözüm süreciyle birlikte daha fazla cesaretlenerek, çalışmalarımızı hızlandırdık. Tatil köyünün ilk temelini bugün attık. Örnek dairemiz ve satış ofisimiz yapımı bitmek üzeri. Ekim ayında resmi temel atma törenini yapacağız. Projemiz fiilen başlamış oldu. Tatil köyünün ilk yapım için 20 milyon dolar harcayacağız, toplamda 200 milyon dolarlık bir yatırım sağlayacağız. 20 milyon dolarlık yatırımı öz kaynaklarımızla yapacağız. Tatil köyünde 3 bin konut yapılacak. Bu konutlar 10 günlük devre mülk şeklinde satışlar gerçekleştireceğiz. Yıllık 100 bin ailenin gelmesi bekleniliyor" dedi.

"BÖLGEYE BÜYÜK YATIRIMLAR YAPILACAK"

Çözüm sürecinin bölgedeki yatırımları artırdığını belirten Öner, yakın bir zamanda bölgeye büyük yatırımların yapılacağını söyledi. Kendisinin de çözüm sürecinden sonra proje çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten Öner, "Helinamın Çermik Termal Tatil Köyü’nün projesini 2010 yılında hazırlamıştık. İlk yatırımımız 2010 yılında yapıldı. Projemiz, çözüm süreci oluşmadan önce çok yavaş ilerliyordu. Sürecin başlamasıyla hızlandık. Bölgenin çok bakir olduğunu düşünüyordum. Hizmet ve turizm sektörüyle ilgili çok ciddi işlerin yapılması gerektiğini görüyordum. Biz yatırımlarımız gerçekleştiriyoruz şuan. Bölgemize yakın bir zamanda çok büyük yatırımlar yapılacaktır. Ben Çermikliyim, geçmişte çok ağır dönemler atlattık. Ben buralı olduğumdan ötürü bu bölgeye yapacağım yatırım konusunda hiçbir tereddüttüm olmadı. Bölgede silahların susması yatırımlarımızı geliştirdi ve bizi heyecanlandırdı” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2013, 20:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER