YILMAZ VURAL ŞEVA FUTBOLE'YE KATILDI

Spor camiasının en renkli simalarından olan Yılmaz Vural, TRT Şeş’e telefon ile bağlanarak, Diyarbakırspor ve bölge futbolu hakkında açıklamalarda bulundu.

YILMAZ VURAL ŞEVA FUTBOLE'YE KATILDI
Spor camiasının en renkli simalarından olan Yılmaz Vural, TRT Şeş’e telefon ile bağlanarak, Diyarbakırspor ve bölge futbolu hakkında açıklamalarda bulundu.
Yıllar önce Diyarbakır’da görev aldığını ve bölge insanının futbola bakış açısını çok iyi bildiğini dile getiren Vural, Diyarbakırspor’un iş bilmeyen teknik direktör ve yöneticiler yüzünden bu duruma geldiğini ifade etti.

Mehmet Yılmaz Bay’ın hazırlayıp sunduğu ve her Pazartesi TRT Şeş’te yayınlanan Şeva Futbole programına telefon ile katılan Vural, Diyarbakırspor’un düştüğü duruma çok üzüldüğünü belirtti.

BİR GECEDE 50 FUTBOLCU ALDILAR

Geçtiğimiz sezon ligin dibinden aldığı Elazığspor’u ligde bırakarak büyük bir başarı sağlayan Vural, Diyarbakırspor’un düştüğü durumun sorumlularını ise “ Bir gecede elli futbolcu transfer eden hoca ve buna izin veren idareciler” diyerek belirtti. Programa telefon ile bağlanan Vural şunları söyledi;” Ne yazık ki Türkiye’de futbol gittikçe geriye gidiyor. Diyarbakırspor, Ankaragücü gibi köklü kulüplerin durumları ortada. Bu kulüplerin şuan ki durumlarının tek sebebi bazı işgüzar teknik direktörler ve iş bilmeyen yöneticilerdir. Benim anlamadığım olay, adam geliyor bir gecede elli transfer yapıyor. Sezon sonu takım düştükten sonra aynı adamlar hiçbir şey olmamış gibi başka takımlarda devam edebiliyor. Bir diğer sorumlulara bakıyoruz, işi bilen yöneticiler kulüp yöneticiliği yapmıyor ne yazık ki. Cebinde parası olanlar gelip yönetici oluyor. Bu adamlar kendi şirketlerinde başarılıyken, kulüplerde ne hikmetse başarısız olarak kulüpleri büyük borç altına sokabiliyor hatta verdikleri paranın iki katını da alarak gidebiliyorlar.”

DİYARBAKIR’DA FUTBOLA BAKIŞ AÇISI BAMBAŞKA

“ Ben Diyarbakır’da da görev yaptım. Diyarbakır gibi futbolu bilen, seven, cıvıl cıvıl bir kent bu durumda olmamalıydı. Kentin futbola bakış açısı bambaşkaydı. Ama gelin görün ki canım Diyarbakırspor şuanda amatörde. Ve bunun vebalide o kenti yönetenlerin boynundadır. Aslına baktığımızda ülke futbolunun da durumu içler acısıdır. 16 Milyon genç nufüsa sahip bir ülkede alt yapıdan oyuncu yetişmemesi bu ülkenin ayıbı değil midir? Bakın milli takıma. Almanya’da olmasa neredeyse liglerimiz olmayacak” diyerek Türk futbolunun içinde olduğu durumu adeta özetledi.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2013, 01:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER