DÖRT YIL BOYUNCA HİZMET EDEMEDİK

Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, BDP Yenişehir İlçe Eş Başkanları, Yenişehir Özgür Yurttaş Derneği ve Meclis üyeleri, Kooperatifler Mahallesi'nde yürütülen kaldırım ve yol genişletme çalışmalarını inceledi.

DÖRT YIL BOYUNCA HİZMET EDEMEDİK
Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, BDP Yenişehir İlçe Eş Başkanları, Yenişehir Özgür Yurttaş Derneği ve Meclis üyeleri, Kooperatifler Mahallesi'nde yürütülen kaldırım ve yol genişletme çalışmalarını inceledi.

Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, incelemeler sırasında hizmetlerin, hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, sürdürülen çalışmaların kısa sürede tamamlanacağının müjdesini verdi.

Başkan Kurbanoğlu, Kooperatifler ve Yenişehir mahallelerine, Diyarbakır'ın simgesi olan bazalt taşlarla döşenmiş modern kaldırımlar yapıldığını ve çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek “ 2009'da yönetime geldiğimizde, tercihimizi gecekondu bölgelerimizden yana kulandık Özelikle, Seyrantepe Bölgesi, Aziziye, Gürdoğan, 450 evler, Sanayi, Şilbe, İplik, Ben u sen, Şehitlik, Şemsiler, Feritköşk ve Dicle mahallelerinde çalışmalarımızın büyük bir kısmını bitirdik. Dört yıl boyunca Yenişehir merkez bölge olan Kooparatifler ve Yenişehir mahallelerine hizmet edemedik. Bu siyasetimizin ve yerel yönetimlerimizin bir tercihiydi. Nedeniyse öncelik gereken yerler dururken popülist yaklaşıma gerek duyulmamasıydı. Bundan dolayı biz önceliğimizi gecekondu bölgelerine doğru kullandık. Bu mahallelerimize ortalama 10 milyon TL harcadık. En son aşamada çalışmalarımızı, Yenişehir merkez bölgeye kaydırarak, okular açılmadan, Kooperatifler ve Yenişehir mahallerindeki kaldırım ve asfalt çalışmalarımızı bitirmek istiyoruz. Yapılan kaldırımları denetlememizin amacı esnaflarımızın da görüşlerini alarak sürdürmektir. Denetlediğimiz kadarıyla yapılan bu çalışmamalar neticesinde esnaflarımızın ve engelli kurumlarımızın ciddi bir memnuniyeti olduğunu gördük Özelikle yapmakta olduğumuz kaldırımların, fiziksel engelliler için yoğun olarak rampaların yapılması ve görme engeli yurttaşlarımızın da rahat ve güvenli bir şekilde yürümelerini sağlamak amacı ile taban takip taşlarıyla döşeniyor olması, kendilerini daha özgür kılmalarını sağlıyor. Kaldırımlarını bitirdiğimiz sokak çalışmaların akabinde, Büyükşehir belediyemizde asfalt çalışmalarını yapmaktadır. Belediyemizin imkânları çerçevesinde, gece-gündüz ve yaz sıcakları demeden en iyi hizmeti halkımıza ulaştırmaya çalışıyoruz " dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2013, 15:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER