Mısır'daki Katliama Diyarbakır'dan Tepki

Mısır Adeviyye Meydanı'nda darbe karşıtlarına yapılan silahlı saldırıda yüzlerce kişinin öldüğü katliam, Diyarbakır'da "Mısır'la Dayanışma Platformu" tarafından protesto edildi.Mısır'da darbeci güçler tarafından Adeviyye Meydanı'nda...

Mısır'daki Katliama Diyarbakır'dan Tepki
Mısır Adeviyye Meydanı'nda darbe karşıtlarına yapılan silahlı saldırıda yüzlerce kişinin öldüğü katliam, Diyarbakır'da "Mısır'la Dayanışma Platformu" tarafından protesto edildi.

Mısır'da darbeci güçler tarafından Adeviyye Meydanı'nda toplanan sivillere yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıda yüzlerce kişinin öldüğü katliama, Diyarbakır'da bir araya gelen Mısır'la Dayanışma Platformu tarafından tepki gösterildi. Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bir araya gelen platform üyeleri, Kürtçe, Türkçe ve Arapça sloganlar atarak, Müslüman Mısır halkının yanında olduklarını dile getirdi. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı protesto eyleminde tekbirler getirilerek yaşanan katliam kınandı. Yapılan basın açıklamasında, yaşanan katliama tepkisiz kalan ülkelere de tepki gösterildi. Açıklamayı okuyan Diyarbakır Mısır’la Dayanışma Platformu sözcüsü ve Özgür-Der Şube Başkanı Murat Koç, Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında 40 günü aşkın süredir şiddetin hiçbir türüne başvurmadan gösterilerini sürdüren İhvan mensuplarına bu sabah darbeciler tarafından bir kez daha müdahale edildiğini ifade ederek, Kahire'deki Rabiatul Adeviyye Meydanı'nın güneyindeki caddelerden zırhlı araçlar ve iş makineleri ile darbe karşıtlarına müdahale etmeye başlayan cuntacı güçlerin rastgele ateş açması sonucu yüzlerce kişinin öldüğü ve binlerce kişinin de yaralandığını söyledi. Koç, ölü sayısının her geçen dakika artmakta olduğunu belirterek, “Mursi’yi desteklemek, darbeye karşı çıkmak için meydanlardan ayrılmayan kardeşlerimiz; keskin nişancıların saldırıları, satılmış asker ve polis gücüyle ve hatta bazı yerlerde diri diri yakılarak katlediliyorlar. Mısır’ın yiğit evlatları, Hasan El Benna'nın yarenleri ve Seyyid Kutub'un sadık öğrencileri bu zulme sessiz kalmayıp günlerdir meydanları doldurarak dünyada eşi benzerine az rastlanan onurlu bir direnişe imza atmışlardır. Bu kararlı mücadele, tavizsiz direniş, kan ve zulümle meşruluk elde etmeye çalışan zalimleri öylesine ürkütmüştür ki sivil ve savunmasız insanlara karşı kanlı saldırılar düzenleyecek kadar saldırganlaşmışlardır” dedi.

“BU VAHŞETE KARŞI SESİNİ YÜKSELTMEYEN HERKESİN ELİ MAZLUM MISIR HALKININ KANINA BULAŞMIŞTIR”

Mısır’da yaşanan darbeye destek veren ülkeleri de eleştiren Koç, “Son Firavun Sisi ve yaslandığı emperyalist güçler günler evvel direniş meydanlarında yeniden katliam yapacaklarını zaten belirtmişlerdi. Bu zalimler, başta İslam alemi olmak üzere dünyanın suskunluğundan cesaret alarak İhvan’ın ve Mısır halkının kararlılığını, onurlu direnişini, katliamlarla ve alçakça saldırılarla bitirmek için her türlü vahşeti ortaya koymaktalar. Unutmayalım ki bu katliamın sorumlusu sadece cunta şefi Sisi değildir. Darbecileri ve işledikleri cürümleri ilk günden itibaren destekleyen Amerikan uşağı Suud yönetimi, ABD, BM ve AB bu katliamların suç ortakları, failleridir. Günlerdir bütün dünyanın gözü önünde savunmasız insanlar katledilirken, bu vahşete karşı sesini yükseltmeyen, zalime dur diyemeyen herkesin eli mazlum Mısır halkının kanına bulaşmıştır” diye konuştu.

“HÜKÜMET DAHA AKTİF ROL ALMALI”

Koç, AK Parti hükümetinin Mısır’da yaşananlar konusunda daha aktif rol alması gerektiğini savunarak, “Bizler Selahaddin Eyyubilerin torunları olan Diyarbakırlı Müslümanlar olarak sonuna kadar Muhammed Mursi'nin ve İhvan'ın yanında ve darbecilerin karşısında olduğumuzu buradan bütün dünyaya ilan ediyoruz. Mısır halkının yanında olduğunu beyan eden hükümetin geliştirdiği yaklaşımı söylem düzeyinde bırakmayıp, devletler bazında daha aktif bir rol almasını ve bu katliamların önüne geçmesini bekliyoruz. Canımızla, kanımızla, malımızla Müslüman Mısır halkı ile dayanışma içerisinde olduğumuzu buradan bir kez daha haykırıyoruz. Ve bir kez daha diyoruz ki askeri darbeye karşı Müslüman kardeşlerimizin yanındayız” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından grup, sessizce dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2013, 19:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER