Sp’den Mısır'daki Olaylara İlişkin Açıklama

Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Mısır’da yaşanan kanlı olaylara tepki göstererek, NATO ve Birleşmiş Milletler’den (BM) medet umulmaması gerektiğini söyledi.SP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın...

Sp’den Mısır'daki Olaylara İlişkin Açıklama
Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Mısır’da yaşanan kanlı olaylara tepki göstererek, NATO ve Birleşmiş Milletler’den (BM) medet umulmaması gerektiğini söyledi.

SP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın açıklamasını okuyan Bozan, Mısır’da yaşanan kanlı olayları lanetlediklerini ifade ederek, İslam ülkelerinin birleşip katliama karşı ortak bir ses çıkarmaları gerektiğini dile getirdi. Bozan, "Maalesef bizi en çok üzen ve yaralayan Mısır’daki katillere karşı sessiz kalan ve hatta çeşitli yollarla onları destekleyen, İslam ülkelerinin yöneticileri olmuştur. Bunlar batının kuklalarıdır. Efendilerine ne kadar hizmet ederlerse etsinler, bir gün gelecek aynı efendileri, onları da yok edecektir. Kendi vatandaşına kurşun sıkanlar, demokratik yolla alamadıklarını, tankla silahla almaya çalışanlar er ya da geç bunun hesabını verecektir. Hesapları, hem bu dünyada hem de ahirette çok çetin olacaktır” dedi.

Başta İslam dünyası olmak üzere bütün dünya kamuoyunu bu hukuk dışı darbeci yönetime, yapılan insan hakları ihlallerine ve katliamlara seyirci kalmamaya davet eden Bozan, askeri darbeye karşı tepki gösteren Mısır halkının şu ana kadar şiddete başvurmadığını ve silah kullanmadığını kaydetti. Bozan, "İslam İşbirliği Örgütü, Mısır’da meşruiyete dönülme ve katliamların durdurulması konusunda acilen müdahil olmalıdır. İkinci Dünya Savaşı sonrasında zahiren, çıkan kriz ve siyasi anlaşmazlıkların barışçıl yollarla çözülebilmesi amacıyla güya kurulmuş olan Birleşmiş Milletler Teşkilatı, etkin tedbirler almak için derhal harekete geçmelidir. Darbeci Mısır yönetimine, başta ABD olmak üzere, bazı ülkeler tarafından verilen her türlü maddi ve siyasi destek, bu katliamları körüklediği dikkate alınarak, derhal durdurulmalıdır. Böylece gayri meşru idarenin Mısır’ın başından uzaklaştırılması en kısa zamanda sağlanmalıdır. Mısır’daki gayri meşru darbeci yönetim iş başında kaldığı sürece, insan hakları ve hukuka bağlı olan ülkeler, Mısır’la olan diplomatik ilişkilerini askıya almalıdır. Saadet Partisi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Mısır halkının yanındayız. İslam dünyasını harekete geçirmek için her türlü çabayı ortaya koyacağız. Saadet Partisi teşkilatları olarak tüm Türkiye genelindeki eylemlerimiz artarak devam edecektir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2013, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER