Saffet Azbay'ın Kaleminden

Duayen gazeteci Saffet Azbay, Diyarbakırspor'un efsanelerini anlatıyor

Saffet Azbay'ın Kaleminden
 RAKİP TAKIMLARIN GOL SEVİNCİNİ KURSAKLARINDA BIRAKAN GOLCÜ

Tuncay Ķöseoğlu,Rizeli olup Samsunspor'dan yine kendisi gibi Rizeli olan İsmail Demirci ile birlikte Diyarbakırspor'a geldi.

Diyarbakırspor tarihinin en iyi teknik direktörlerinden biri olarak kabul ettiğim Yücel İldiz tarafindan yine Diyarbakırspor tarihinin en iyi yönetimleri arasında değerlendirdiğim Aziz Efe yönetimi döneminde geldiler. Tuncay,çeşitli aralıklarla 3 dönem Diyarbakırspor'da oynadı ve golleriyle iz bıraktı. Rakip takımların attığı gollerin sevincini kursaklarında bırakan golcüydü.
1995-96 sezonunda Ankara'da oynanan Play-Off çeyrek final maçında rakip Ç.Rizespor. Diyarbakırspor,son dakikaya 2-1 yenik giriyordu ve elenecekti.Tuncay,son dakikada attığı golle skoru 2-2'ye taşıdı,maç uzatmaya gitti,uzatmada sonuç değişmedi ve kaleci Erol'un devleştiği penaltılarda Diyarbakırspor turu geçti.

1999-2000 sezonu Play-Off grubu maçı.Yer Diyarbakır,rakip yine Ç.Rizespor.Diyarbakırspor 1-0 öndeyken 75.dakikada Ç.Rizespor,Erdoğan Yılmaz'la beraberliği yakaladı.Gol tartışmalı goldü,çünkü Rizeli oyuncu topu dışarıdan çevirmiş ama hakem golü vermişti.Tribünlerde haklı bir tepki vardı.Fakat bu tepki ile zaman harcamak yerine firsatı değerlendiren bir isim vardı.Rakip takımın gol sevincine dalıp konsantrasyon kaybı yaşamasından yararlanan Tuncay,santrayı başlatıp golü atıyordu.Hakem yine golü verdi.Bu defa Diyarbakırsporlular sevinirken,Rizeliler isyan ediyordu ama itirazlar nafile.Diyarbakırspor,Tuncay'in kurnazlığı sayesinde bu kritik maçı 2-1 kazanıyordu.

Aynı sezon İzmir'de İzmirspor maçı.O zaman Söz Tv'de "Maç Başlıyor" diye bir program yapıyorduk.Tüm statlara bağlanarak maçlardan önemli anları aktarıyorduk.Şartlar çok profesyonel değildi,bugünkü teknoloji ve bilişim imkanları yoktu.Cep telefonu bağlantıları ve  amatör ruhla bu heyecanı ekrana taşıyorduk.Ama çok ilgi gören yayınlar oluyordu.Doğrusunu söylemek gerekirse bugün hala toplumda tanınmamıza vesile olan bu yayınlardır.
70 dakikası 0-0 geçilen maçta İzmirspor 1-0 öne geçti.İzmirsporlular sevinci abartıp futbol oyun kurallarındaki ince detayı unutunca,santra vuruşunu çabuk  başlatan Diyarbakırspor,Tuncay'ın kurnazca vuruşu ile skoru 1-1 yaptı.1-1'den sonra İzmirsporlular üzüntüyü abartınca orta alandan kaptığı topu kaleye gönderen Tuncay,zaafinı bildiği eski takım arkadaşı ve hemşerisi kaleci Kazım'ı mağlup ederek Diyarbakırspor'u 2-1 galibiyete taşıyordu.
Golcülük; yetenek kadar ince zeka ve kurnazlığı da gerektiren bir meziyettir.Tuncay Köseoğlu işte böyle bir golcüydü.

SAFFET AZBAY

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2017, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER