Soba Satışları Arttı

Diyarbakır'da soğuk havanın aniden bastırmasıyla, vatandaşlar sobacılara koştu. Soba satışlarının yüzde 100 artması, satıcının yüzünü güldürdü.

Soba Satışları Arttı
Son 30 yılın en soğuk kışı yaşanan Diyarbakır'da, vatandaşlar hazırlıksız yakalandı. Kışın bu kadar soğuk geçeceğini tahmin edemeyen vatandaşlar, adeta sobacılara akın etti. Elektrikli soba satıcıları, satışların yüzde 100 oranında arttığını söyledi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde elektrikli soba fiyatları, 30 TL'den başlayıp 300 TL kadar çıkarken, kömür sobaları ise 50-250 TL arasında satıcı buluyor. Satışlardan memnun olduklarını ifade eden elektrikli soba satıcısı Hamza Osman Ak, "Diyarbakır'da soğukların ani bastırmasıyla, satışlarımız yüzde 100 oranında arttı. Bu satışlar yüzümü güldürdü. Çok memnunuz" dedi.

Kömür sobası satıcısı Abdulkadir Baran ise, "Kış aylarının gelmesiyle satışlarımız büyük oranda artıyor. Ama bu yıl, kış şartları daha çetin geçtiği için, satışlar geçen yıla oranda daha fazla arttı. Diyarbakır, son 30 yılın en soğuk kışını yaşıyor" diye konuştu.  

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2013, 22:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER