Suriye İle Dayanışma Platformu’ndan Açıklama

Suriye ile Dayanışma Platformu, Suriye'de son günlerde yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamada bulundu. Platform sözcüsü Sıtkı Zilan, en büyük korkularının Türkiye'nin Suriye'ye yönelik tutumunun barış sürecine zarar vermesi olduğunu...

Suriye İle Dayanışma Platformu’ndan Açıklama
Suriye ile Dayanışma Platformu, Suriye'de son günlerde yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamada bulundu. Platform sözcüsü Sıtkı Zilan, en büyük korkularının Türkiye'nin Suriye'ye yönelik tutumunun barış sürecine zarar vermesi olduğunu aktardı.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan basın açıklamasında konuşan Suriye ile Dayanışma Platformu sözcüsü Sıtkı Zilan, Kürtlerin tek isteklerinin özgür yaşamak olduğunu, Suriye rejimi ile silahlı muhalefet arasındaki savaşa taraf olmayan Kürtlerin hem rejim hem de silahlı muhalefet tarafından saldırıya uğradığını söyledi. Zilan, El Kaide’ye bağlı savaşçı unsurların mahallere saldırıp, halkın can, mal emniyetini ihlal ettiğini Suriye'deki Kürtlerin örgütlü yapılarının, kendi topraklarını korumak istediklerini savundu. Zilan, “Kürdistan devleti kuruluyor şeklinde PKK ve PYD üzerinden Türkiye kamuoyunu tahrik etmek suretiyle saptırmaya çalışan Türkiye devleti yetkilileri ve Türkiye medyası büyük bir yanlışın içindedir. Türkiye’nin Suriye’ye dış askeri müdahale talebi ve savaş çağrısı mahkum edilmelidir. Daha önce Afganistan ve Irak’ta örneklerini gördüğümüz dış müdahalelerin çözüm getirmediği, tersine çözümsüzlüğe hizmet ettiğini, Ortadoğu halkları arasında dini, mezhebi, etnik vs ihtilafları körüklediğini söyleyebiliriz. Baas rejiminin alternatifi, mevcut haliyle bile tüm insani ve İslami değerlerin ayaklar altına alındığı savaş değildir. Karşılıklı müzakere, diyalog ve çözüm süreciyle sorunlar halledilebilir. Rojava halkı ne Baas rejimini ne de İslam dinini kendilerine kalkan yapan uluslararası terör şebekelerinin yanında yer almıyor. Türkiye’nin bu terör şebekelerine yol verdiği, silah ve para ile desteklediği, lojistik sağladığı sır değildir. Türkiye’nin bu tutumunu terk etmesini talep ediyoruz. Hükümet ve devletin kışkırtması Türkiye’deki iç barışa da zarar verecektir. Bu tutum başlamış olan çözüm sürecinin ruhuna da aykırıdır” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2013, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER