Tek Hayali Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Görmek

Beyinden kaynaklanan, hareketlerin kontrolünü olumsuz etkileyen ve sipi olarak bilinen serebral palsi hastası 19 yaşındaki Gülnur Baytekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak, "Artık ben de sağlıklı insanlar gibi yaşamak...

Tek Hayali Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Görmek
Beyinden kaynaklanan, hareketlerin kontrolünü olumsuz etkileyen ve sipi olarak bilinen serebral palsi hastası 19 yaşındaki Gülnur Baytekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak, "Artık ben de sağlıklı insanlar gibi yaşamak ve okula gitmek istiyorum" dedi.

Beyinden kaynaklanan altında ilerleyici bir hastalık nedeni bulunmayan, 19 yaşındaki Gülnur, 3 yaşında yakalandığı bu hastalıktan kurtulmak istediğini belirti. Gülnur Baytekin, "Annem ve babam bana sahip çıkıyor. Bir dediğimi iki etmiyorlar. Annem ve babam benim ihtiyaçlarımı görüyorlar. Bu nedenle bel fıtığı oldular. Sayın Başbakanımız Diyarbakır'a geldi. Tüm tanıdıklarımızı devreye sokarak Başbakan'a ulaşmak istedik. Tek hayalim Başbakan'ı görmekti. Derman Baba olarak bilinen Yılmaz Acu'ya ulaşıp bu isteğimizi ilettim. Beni Başbakanımıza götürmesini istedim. Ama nasip olmadı. Kimseden para felan istemiyoruz. Sadece sağlığıma nasıl kavuşurum, nerde, nasıl tedavi olabilirim. Bu konuda yardım isteyecektim. Her günüm bir azap. Ama umudumu kaybetmedim. Bir umut ışığı olur diye yaşadım. Ama maalesef ne Diyarbakır’da, ne de Bismil ve Ergani’de kalabalık ve izdiham nedeniyle Başbakan'a ulaşamadım. Çok üzüldüm” dedi.

Doğumdan itibaren ve erken süt çocukluğu çağında başlayan serebral palsi hastalığının tedavisinin büyük bir sabır gerektirdiğini belirten uzmanlar, bu hastalığın kısaca sipi olarak adlandırıldığını söyledi. Uzmanlar, "Serebral palsi tek bir hastalık olmayıp, hastalıklar grubuna verilen addır. Gülnur, fiziksel engelli ve tedavi olması gerekiyor. 3 yaşından beri fiziksel tedavi görmesine rağmen herhangi bir ileri düzeyde gelişme görülemedi. Ayrıca panik atağı var. Ellerini tam olarak kullanamıyor. Aslında bu hastaların aynı rehabilitasyon, eğitim ve tedavi yöntemlerine ihtiyaçları bulunmaktadır" ifadelerini kulandı.

Gülnur Baytekin'in annesi Hanım Baytekin ise, kızının gözlerinin önünde eriyip gittiğini ve bu duruma çok üzüldüklerini dile getirdi. Hatun Baytekin, "4 çocuğumuz var. Eşimle beraber 6 nüfus geçinip gidiyoruz. 19 yıldır ne gündüzüm belli, ne gecem. Canımdan çok sevdiğim kızımın hastalığı bizleri üzüyor. Ama elimizden bir şey de gelmiyor” diye konuştu.

Derman Baba Yetiş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Acu ise, bir an önce Gülnur için bir şeyler yapılması gerektiğini belirterek, "Aileyi ve Gülnur’u uzun yıllardır tanırım. Muhtelif defalar tedavisi için girişimlerde bulunduk. Annesi ve babası bütün olanaklarını kullanıp, tedavisi için çaba sarf etti. Ancak nihai çözüme ulaşamadık. Sayın Başkanımızın ne kadar hayırsever olduğunu hepimizin biliyoruz. İnanıyorum Gülnur kardeşimize de sahip çıkacaktır. Bu konuda yardımcı olabilirse çok makbule geçer” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2013, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER