Başbakan’ın Yeşillendirme Talimatı Verdiği Makam Dağı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 günlük Diyarbakır gezisinin son gününde toplu açılış yapmak üzere gittiği Ergani ilçesinde yeşillendirmek için talimat verdiği Makam Dağı için Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın...

Başbakan’ın Yeşillendirme Talimatı Verdiği Makam Dağı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 günlük Diyarbakır gezisinin son gününde toplu açılış yapmak üzere gittiği Ergani ilçesinde yeşillendirmek için talimat verdiği Makam Dağı için Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın harekete geçtiği belirtildi.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde halka seslenen Başbakan Erdoğan, miting alanının karşısında bulunan ve çıplak olan dağı işaret ederek, “Bu dağın yeşillendirilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanı’na talimat verdim’ demişti. Erdoğan’ın talimatlarının ardından ilçe merkezinde bulunan Makam Dağı’nın yeşillendirilmesi için çalışmaların başlatıldığı bildirildi. Makam Dağı'nın tamamen yeşillendirilmesi için ağaçlandırma yapılacağı belirtildi. Dicle Nehri’nin sağ kıyısına 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve 1526 metre yükseklikteki Makam Dağı halk arasında Zülküf Dağı, Zülküf Peygamber Dağı ve Makam Dağı olarak bilinmektedir.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2013, 00:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER