Eski Bakan Ensarioğlu’dan Başbakan’ın Diyarbakır Ziyareti Değerlendirmesi

Eski devlet bakanlarından Salim Ensarioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da yaptığı ziyareti değerlendirdi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu Diyarbakır’a gerçekleştirdiği ziyaretiyle ilgili açıklama yapan...

Eski Bakan Ensarioğlu’dan Başbakan’ın Diyarbakır Ziyareti Değerlendirmesi
Eski devlet bakanlarından Salim Ensarioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da yaptığı ziyareti değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu Diyarbakır’a gerçekleştirdiği ziyaretiyle ilgili açıklama yapan eski bakanlardan Salim Ensarioğlu, ziyaretin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Ziyarette, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani’nin de yer almasının barışı sağlamasına neden olduğunu belirten Ensarioğlu, Başbakan’ın attığı adımı cesur bir adım olarak yorumladı. Başbakan’ın bir çok riski göze alarak Diyarbakır’da yaptığı konuşmanın bölge halkı için önemli olduğuna anlatan Ensarioğlu, “Bin yıldır Kürtler ve Türkler arasında kavga vardı. Bölgede 30 dolayında isyan yaşandı. Büyük baskılar vardı. Kürtler kendini ikinci sınıf görüyordu. Bana göre barış sağlandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı, daha önce düşman dediği Barzani’yi Diyarbakır’a davet etti. Aynı zamanda 37 yıldır ülkesine dönemeyen Şivan Perver’i getiriyor. Başbakan, Barzani ve Perver buraya geldikleri için kendilerine teşekkür etti. Bu bir barış adımıydı. Ben, Türkiye’nin geri kalmışlığını iki şeye bağlıyorum. Birinci, Kürt-Türk kavgası, ikincisi ise, laiklik tartışmalarıdır. Bu iki konunun tekrar yaşanması halk tarafından kabul görülmeyecek. 30 yıllık çatışmada 400 milyar dolar para harcandı. Bu parayla yeni bir devlet kurulurdu. Ama biz bu parayı birbirimizi öldürmek için harcadık. Abdullah Öcalan’ın mesajları halk tarafından kabul görülüyor. Başbakan’ın da cesurca hareketlerini takdir ediyorum. Hiçbir lider bu kadar risk alamazdı. Önünde bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Diyarbakır’da yaptığı konuşmasında genel bir aftan söz etti. Batı illerinde buna tepki oluşabilir. Birçok sıkıntı yaşamasına rağmen Başbakan cesur bir atım attı. Ben uzun yıllardan sonra ilk kez bir mitinge katıldım. Başbakan’ın düzenlediği mitinge katılmayı bir sorumluk olarak görüp katıldım. Erdoğan çok zeki ve duyarlı bir liderdir. Başbakanın katıldığı yemekte ben de yer aldım. Orada kendisiyle görüştüm, bu sürece katkımız olursa her zaman hazır olacağımı ifade ettim. Diyanet İşleri Başkanlığı’na çağrım, Başbakan Erdoğan ve Abdullah Öcalan’ın sağlığı için dua etsin” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2013, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER