Türbe temizlendi!

Gazetemizin gündeme getirdiği Diyarbakır’ın manevi ve kadim mekanlarından Hz. Süleyman Türbesi önündeki çamur deryası ve çeşmelerde yaşanan sorun giderildi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve DİSKİ, tepki çeken görüntüleri ortadan kaldırdı.

Türbe temizlendi!
27 Şehit Sahabe ve Hz. Süleyman Türbesi ile aynı adı taşıyan caminin çevresindeki skandal görüntüler ortadan kaldırıldı.
Sahabe kabirlerini ziyaret eden vatandaşlar, patlayan kanal ve su yüzünden caminin önü ve girişi çamur ve su içinde yüzmesi nedeniyle zor anlar yaşarken, gazetemiz tarafından gündeme getirilen bu sorunlar Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve DİSKİ’yi harekete geçirdi. İki kurumun yaptığı çalışmalar sonunda patlayan su kanallarındaki sorunlar giderilirken, akmayan çeşmeler de çalışır hale getirildi.

AHIR SKANDALI DEVAM EDİYOR

Vatandaşların tepkisine neden olan ve kutsal mekanda yatan sahabelerin manevi varlıklarına saygısızlık olarak değerlendirilen sorunların giderilmesi vatandaşları mutlu etti.
Boşaltılmayan gecekonduların altındaki ahırlardan yayılan koku ise sahabe kabirlerini ziyaret edenleri rahatsız etmeye devam ediyor. Kentsel dönüşüm projesinin istenilen düzeyde uygulanmaması ve belediyenin çevreyi boşaltmaması nedeniyle sorun çözülmezken,vatandaşlar bu konuda da duyarlılık bekliyor. Vatandaşlar,”Belediye mazeretlerin arkasına sığınmayı bırakmalıdır. Bu saygısızlığa son verilmelidir.” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2013, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER