Üniversite Öğrencilerinden 'biz Okuduk Sıra Kardeşlerimizde' Projesi

Üniversite öğrencileri olarak sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden kurdukları ve gönüllülük esasına dayanan 'Yardıma ben de varım' adlı sayfa üyeleri, 'Biz okuduk sıra kardeşlerimizde' projesini geliştirdi.Gerek ilk ve orta okul...

Üniversite Öğrencilerinden 'biz Okuduk Sıra Kardeşlerimizde' Projesi
Üniversite öğrencileri olarak sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden kurdukları ve gönüllülük esasına dayanan 'Yardıma ben de varım' adlı sayfa üyeleri, 'Biz okuduk sıra kardeşlerimizde' projesini geliştirdi.

Gerek ilk ve orta okul gerekse lise düzeyindeki öğrenciler için proje kapsamında hikaye, masal, roman, ders kitabı, soru bankası olmak üzere toplanan 500 kitap dağıtıldı. Toplanan antik ve batı klasikleri, masal kitapları, popüler romanlar, üniversite hazırlık öğrencileri için kaynak kitapları, Suriçi semtindeki evler ziyaret edilerek dağıtıldı. Yardıma Ben de Varım Grup Başkanı Yusuf Beran Vuran, kitap okumanın insanları aydınlattığını, bilgilendirdiğini ve eğitici nitelik taşıdığını söyledi. Kitap okuma alışkanlığı sayesinde kişilerin kötülüklerden uzak durup daha güzel yarınlar için karakterini şekillendirici rol oynadığını belirten Vuran, yapılan yardımlarla 500 kitap topladıklarını ve onları proje kapsamında paylaştıklarını dile getirdi. Vuran, "500 kitap topladık. Bu konuda bize yardımcı olan, kitap toplayan bizimle etkinliğe gelen, projemizden çevresine bahseden ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım. Diyarbakır halkından, devlet erkanından ve iş adamlarından projelerimize destek bekliyoruz. Desteğimiz arttıkça Diyarbakır halkı ve tüm insanlık için daha büyük projeler yapacağız. Yardım bizim için çok önemlidir. Toplumdaki kötülükler ancak yardım sayesinde uzaklaştırılabilir. Aynı şekilde toplum genelinde kötü diye tabir edilen kişiler ancak yardımla topluma kazandırılabilir. Yardım eyleminin kişileri birleştirici, birlik ve beraberlik sağlayıcı evrensel bir boyutu vardır. Bu yüzden din, dil, ırk ayrımı gözetmeden yardım etmek ve topluma faydalı olmak Yardıma Ben de Varım ailesinin temel prensibidir" dedi.

Daha önce de kimsesiz çocuklara moral günü, bedensel engellilere moral günü ve YGS öğrencilerine motivasyon günü projelerini gerçekleştirdiklerini anlatan Vuran, gerçekleştirdikleri projeler sayesinde mutlu olduklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2013, 17:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER