DEMİRTAŞ: “Başkan Apo Surlara, Surlarda Başkan Apo'ya Yakışıyor“

BDP Diyarbakır il teşkilatı Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Suriye'de Rojava denilen bölgeye destek vermek amacıyla tarihi surlara çıkarak insan zinciri oluşturdu.

 DEMİRTAŞ: “Başkan Apo Surlara, Surlarda Başkan Apo'ya Yakışıyor“
Bdp Diyarbakır il teşkilatı Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Suriye'de Rojava denilen bölgeye destek vermek amacıyla tarihi surlara çıkarak insan zinciri oluşturdu. İnsan zincirine destek amacıyla katılan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, surlara asılan Öcalan posterini görünce "Evet biliyorum Başkan Apo surlara, Surlar da başkan Apo'ya yakışıyor İnşallah gelecek kendisi de burada halkı selamlayacak" dedi.

BDP il başkanlığı ile DTK tarafından Rojava'daki halka destek amacıyla Diyarbakır surlarında insan zinciri desteği düzenlendi. Sur İlçesi Turistik Caddesi üzerinde düzenlenen programa BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yanı sıra Yardımcısı Gültan Kışanak, Milletvekilleri Leyla Zana, Nursel Aydoğan, Altan Tan, Hasip Kaplan ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir katıldı. Surlar önünde toplanan yaklaşık bin kişi çalınan müzik eşliğinde halay çekerken, kalabalık daha sonra BDP'li heyetle birlikte surlara çıktı. Surlar üzerinde Rojava halkı için kenetlenin BDP'liler, zafer işareti yaparak desteklerini gösterdiler. Parti otobüsü üzerine çıkan Selahattin Demirtaş, Öcalan'ın selamını getirdiğini belirterek başladığını konuşmasında şunları söyledi: "Biliyoruz ki bu coğrafyanın parçasında Rojavalı çocukların emeği var, kanı var, canı var. Rojavalı anaların duaları ve ödedikleri bedeller var. Rojava'da yani Kürdistan'ın bu küçük kardeşinde katliamlar yaşanırken, görkemli bir direniş ve görkemli bir kurtuluş yaşanırken bizler de tıpkı Rojava'nın buraya sunduğu destek gibi görkemli bir duruş ve sahipleniş ortaya koymak zorundayız. Biz bunu sadece Kürt halkı için, Rojava halkı için yapmayacağız. Mısır'da, Filistin'e, İran'dan Suriye'nin Şam'ına, Libya'dan Somali'ye kadar ezilen, baskı altında olan bütün halkların kurtuluşu adına onların özgürleşme umudu adına Rojava devrimine sahip çıkmak zorundayız. Çünkü kurtuluş artık özgür düşünceden, özgür iradeden ve kendi öz gücünden geçiyor. İşte Rojava bunun en güçlü ve kararlı örneğidir. Özellikle Rojava devrimini başka şekilde göstermek isteyen, kirletmeye ve anlamından çıkartmaya çalışan çevrelere seslenmek istiyorum."

Rojava'da çete faaliyetlerinin sürdürüldüğünü belirten Demirtaş, "Bugün Rojava'da gerçekleşen devrime karşı çete, faaliyeti içerisinde bulunanlar ve buradan da, Antep'ten, Urfa'dan, Diyarbakır'dan bu çetelere karşı sessiz kalan ve destek sunanlar iyi bilsinler ki biz o çeteleri ne müslüman, ne müslümanın hassasiyeti nede insan kabul ediyoruz. İnsanlık dışı uygulamaları, vahşeti ve katliamı islam adına yapanları biz islam değil, insan kabul etmiyoruz. Birileri buradan islami hassasiyet adına sanki bu vahşi çeteler orada cihat yapıyormuş gibi yutturmaya çalışmasın. Ortada Esad katliamlarına direnenler vardır bu doğrudur. Ama Kürdistan'da Rojava'ya saldıran çoluk, çocuk demeden boğazlarını kesen katillere de kimse cihatçı, islamcı demesin bize yutturmaya çalışmasın. Onlara sessiz kalan da, onların yaptığı uygulamaları hak görenlerde onlarla eşit. Cihat adına islamiyetin ismini kullanarak dünyanın çeşitli ülkelerinden gelip orada taşeron örgüt gibi çetecilik yapanlar. Orada bir halkın vatanına saldıranlar olsa, olsa katliamcı çete olur. Cihatçı olmazlar, böyle cihat anlayışı da olmaz. Kürdistan'a karşı, Kürt halkına karşı cihat anlayışının İslam da yeri yoktur. Bunu özelliklede İslami duyarlığı olanlar çevrelerin doğru anlatması lazım. Rojava bütün halkların öz kurtuluşudur" diye konuştu

BAŞKAN APO SURLARA, SURLARDA BAŞKAN APO'YA YAKIŞIYOR

Genel Başkan Demirtaş'ın konuşması sırasında tarihi surlara dev Öcalan posteri asılırken, Başkan Demirtaş, "Evet biliyorum Başkan Apo surlara, Surlar da başkan Apo'ya yakışıyor İnşallah gelecek kendiside burada halkı selamlayacak" dedi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2013, 23:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER