Vatandaşın Tepkisi Sözde Engelli Dilenciyi Ayaklandırdı

Diyarbakır'da buz tutmuş yola uzanan, kendini engelli olarak gösteren dilenci vatandaşın tepki göstermesi üzerine ayağa kalkıp hızla uzaklaştı.

Vatandaşın Tepkisi Sözde Engelli Dilenciyi Ayaklandırdı
Diyarbakır'da yaşanan dilencilik olayı Kemal Sunal'ın 'Korkusuz Korkak' filminde 'Bombacı Mülayim' karakterindeki bomba sahnesinde yaşananları aratmadı.

Diyarbakır'ın her cadde ve sokağında sıkça görülen dilenciler vatandaşın duygularını suiistimal ederek sömürmeye devam ediyor. Hava sıcaklığının eski 10'lara çıktığı akşam saatlerinde bile dilenmeye devam eden dilencilerin yeni sömürü oyunu vatandaşı bile çileden çıkardı.

Donmuş yol ve buzların üzerine uzanarak vatandaşın duygularını sömürmeye çalışan dilenciler bu yolla hatırı sayılır gelirler elde ediyor. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Koşuyolu semtinde buz tutmuş yola uzanan 40 yaşlarındaki dilenci engelli görüntüsü ile eksi 10 derecede yerinden kımıldamayarak yoldan geçen vatandaşlara elini açtı.

Dilencinin bu durumunu gören vatandaşlardan biri, dilencinin durumuna acıyarak kendisine para verdi. Para verdikten sonra dilenciye yerden kalkmasını isteyen vatandaş, "Yerden kalk sana yetecek kadar para verdim. Artık kalk evine git yerde kalırsan hasta olacaksın" diyerek evine gitmesini istedi. Vatandaşın talebine aldırış etmeyen dilenci, dilenmeyi sürdürünce vatandaşlar bu kez ses tonları yükselterek dilenciye tepki gösterdi.

Vatandaşların tepkisi artınca engelli görüntüsündeki dilenci yerinden fırladığı gibi uzaklaşmaya başladı. Vatandaşlar engelli olduğunu sandıkları dilencinin sağlam görüntüsü karşısında şaşkınlıklarını gizleyemezken, ortaya çıkan görüntü Kemal Sunal'ın 'Korkusuz Korkak' filmindeki 'Bombacı Mülayim' karakterini aratmadı. Filmde, sakat ve görme engelli dilencilere elindeki bombayı gösteren 'Mülayim' dilencilerin aslında sakat ve görme engelli olmadıkları görülüyordu.
Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2013, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER