Vicdan Sahibi Bunu Yapar Mı?

Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi’nin engelli vatandaşların kullanması için üst geçitte yaptığı engelli asansörü hizmete girmeden tahrip edildi.

Vicdan Sahibi Bunu Yapar Mı?
VİCDANSIZLAR ENGELLİ ASANSÖRÜNÜ BU HALE GETİRDİ

Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi’nin engelli vatandaşların kullanması için üst geçitte yaptığı engelli asansörü hizmete girmeden tahrip edildi. Kimliği belirsiz kişiler tarafından kullanılamaz hale getirilen asansörün görüntüsü yolda geçenleri şok ederken, engelli vatandaşlar asansörün yeniden kullanılabilir hale getirilmesini ve tahrip eden vicdansızlara karşı önlem alınmasını istiyor.

Diyarbakır’da yaşlı ve engelli vatandaşların merdiven çıkmadan üstgeçidi geçmelerine imkân vermek üzere yapılan üst geçitteki asansör hizmete girmeden tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildi.
Merkez Bağlar ilçesinde Atatürk Lisesi ile Yunus Emre İlkokulu arasındaki alanda inşa edilen üst geçitte engelli vatandaşlar ve yaşlılar için yapılan asansörün kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilmesi şok etkisi yarattı.
Görevli olmadığı için özellikle gece, her iki asansörü de kendini bilmez kişi veya kişiler tarafından tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildiği gözlenirken, üstgeçidin her iki yakasında zemin ve yukarıda bulunan asansör kabinlerinin kapıları kırılarak içler acısı bir manzaraya dönüşmesi dikkat çekti.

‘BUNU YAPANLAR İNSAN OLAMAZ’

Özellikle yaşlılar ile engellilerin kullanması için yapılan üstgeçit asansörlerinin tahrip edilmesi tepki gösteren vatandaşlar ,“Bunları yapan insan olamaz. Hiç mi? vicdanları sızlamıyor. Yaşlı ve engelli insanları ne kadar zor duruma düşürdüklerini biliyorlar mı?” diye tepki gösterdiler.
Vatandaşlar ayrıca, bu durumun kente yakışmadığını, biran önce yapılıp, güvenlik tedbirleri alınarak, zarar verme girişiminde bulunanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulanmasını istediler.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2013, 23:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
golyat
golyat - 11 yıl Önce

bu üst geçit yapıldığı zaman arkadaşlarıma şöyle dedim;asansörü kullanılmaz hale getirip daha sonra tüm metal parçaları hurdacılara satarlar.ne yazıkkı yaşadığımız şehirde bu tür şeyler çok normal!!!!

SIRADAKİ HABER