Ydk’den Tacizci Avukat Açıklaması

Yeni Demokrat Kadın hareketi üyeleri, yanında bulunan stajyer avukatı taciz ettiği ileri sürülen avukat Sedat Y.’nin soruşturmasının kapanmasına tepki gösterdi.Diyarbakır Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 20 kişilik bir grup, ellerinde...

Ydk’den Tacizci Avukat Açıklaması
Yeni Demokrat Kadın hareketi üyeleri, yanında bulunan stajyer avukatı taciz ettiği ileri sürülen avukat Sedat Y.’nin soruşturmasının kapanmasına tepki gösterdi.

Diyarbakır Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 20 kişilik bir grup, ellerinde ‘Erkek yargı işbirliğine son’, ‘Kadın beyanı esastır’, ‘Tecavüzcü avukat istemiyoruz’ dövizleri taşıyarak basın açıklaması düzenledi. Grup adına basın açıklamasını okuyan YDK aktivisti Ezgi Gökalp, bir arkadaşlarının, yanında çalıştığı avukat Sedat Y. tarafından iki hafta boyunca sistematik bir cinsel saldırıya maruz bırakıldığını iddia etti. Arkadaşlarının yaşadığı duruma sessiz kalmadığını belirten Gökalp, tacize uğradığı öne sürülen staj yer avukatın Diyarbakır Barosu ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunduğunu dile getirdi. Gökalp, “Arkadaşımıza karşı yürütülen linç kampanyasına dönüşen bu süreçte Sedat Y. yaptığımız her açıklamayı kendisinin statüsü, bulunduğu konuma siyasi geçmişine bir saldırı olarak nitelendirmiş tacizci olmadığına ispat olarak bu açıklamalarımızı soruşturma dosyasına eklemiştir. Devlet yargısı yıllarca uzattığı ve beraatla sonuçlandırdığı bu tür davalar karşısında bugün nedense elini çabuk tutmuş cumhuriyet savcısı arkadaşımızın verdiği dilekçenin ardından beyanına dahi başvurmaksızın soruşturmayı sonlandırmıştır. Sedat Y.’nin ben bir şey yapmadım demesini ve itibarını cinsel saldırıda bulunmaması için yeterli gören savcı şikayette bulunan arkadaşımızı dinlemeden delil yetersizliğinden takipsizlik kararı vermiştir. Yabancısı olmadığımız erkek yargısını biz 13 yaşında 26 kişinin tecavüzüne uğrayan N.Ç.’nin rızasından biliriz. Siirt’te 4 çocuğu istismar eden Fahrettin K.’ye uygulanan iyi hal indiriminden biliriz. Bingöl’de 16 yaşında 8 askerin tecavüzüne uğrayan E.A.’nın tecavüzcülerinin serbest bırakılmasından biliriz. 12 ve 13 yaşındaki çocuklara 13 kez tecavüz eden 7 kişinin ‘büyük gösteriyorlardı’ savunmasına itibar ederek tahliye edilmesinden biliriz. Geçtiğimiz günlerde cinsel taciz suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası verilen failin Yargıtay’ın bozma kararına uyularak ‘Seni Allah’a havale ediyorum’ diye beraat ettirilmesinden biliriz. Bugün ise verilen bu karar ile kadınlara verilmek istenen mesaj çok açıktır. Tacize tecavüze uğrasan da sessiz kalmalısın. Nasılsa ispatlayamayacaksın, şikayet edip kendini rezil etmeyi göze alamazsın. Tacizci ve tecavüzcülerle bir arada yaşadığımız ortadadır. Şimdi elini kolunu sallayarak gezen tacizci ve tecavüzcülere bir yenisi daha eklenmek istenmektedir. Fakat biz buna izin vermeyeceğiz. Yakın zamana tecavüzcülerimiz ile evlendirildiğimizi unutmadık. Yargının bize verdiği adalet ile yetinmeyeceğiz. Sedat Y. başta insan hakları derneği olmak üzere yer aldığı STK’lardan uzaklaştırılmalıdır. Ceza yargılamasında cinsel saldırı suçundan en üst cezayı almalıdır. Diyarbakır barosunca yürütülen soruşturma sonucunda meslekten ihraç edilmelidir” dedi.

Grup basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2014, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER