Dedaş Yetkilileri Basınla Bir Araya Geldi

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) basın mensupları ile bir araya gelerek bölgedeki elektrik sorunları ve projeleri ile ilgili açıklama yaptı.DEDAŞ Genel Koordinatörü Necat Tur, DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel ve Diyarbakır...

Dedaş Yetkilileri Basınla Bir Araya Geldi
Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) basın mensupları ile bir araya gelerek bölgedeki elektrik sorunları ve projeleri ile ilgili açıklama yaptı.

DEDAŞ Genel Koordinatörü Necat Tur, DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel ve Diyarbakır İl Müdürü Asım Aydın, bir otelde gazetecilerle bir araya geldi. DEDAŞ’ın özelleştirilmesinden sonra uygulamaya koydukları projeleri anlatan Tur, kurumun 30 sene boyunca özel sektör aracılığıyla işletileceğini söyledi. Zararın giderilmesi ve hizmet kalitesinin artırılması amacıyla bu sürecin yaşandığını anlatan Necat Tur, şöyle konuştu: "Daha kaliteli bir hizmet sunmak, bölgede sık yaşanan elektrik kesintilerini azaltmak amacıyla programlar yapacağız. Önümüzdeki süre için hazırlıklarımız devam etmektedir. Bölgemizde yoğun olan kaçak tüketimlerin bertaraf edilmesi düzenli bir müşteri portresinin oluşturması ve harcanan elektrik bedellerinin zamanında ödenmesinin sağlanması sürekli olarak önümüze çıkan müdahaleli sayaçlar, kaç kontrol yöntemleri gibi işlemlerle mücadele edip sattığımız elektriğin bedelini almak için çaba sarf edeceğiz”

“CİZRE’DEKİ OLAYLARIN DEDAŞ'LA BİR İLGİSİ YOKTUR”

Geçen gün Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir grup vatandaşın büroyu basması olayına da değinen Tur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cizre’de TEİAŞ’a ait bir trafo var bizim değil, DEDAŞ ile alakası yok iki trafo var evet bu trafolardan bir tanesi yanmış ki bu gayet doğal bir şeydir. Aslında TEİAŞ’ın orada bir sıcak yedek bulundurması gerekir. Ama maalesef yok, mevcut tek trafo talep gücünü karşılayamadığı için kesinti yoluna gidilmektedir. Açıklama yapılmasına rağmen bize mal oldu zannedersem vatandaş bize ulaşabildi bize derdini anlatabildi, bize karşı eylem başladı. Yani bizim ile hiçbir ilgisi yoktur. Buna rağmen yine sineye çektik”

Elektrik kesintilerini uzun dönemde sona erdirmek için çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Tur, sözlerine şöyle devam etti: “Elektrik, elinizi dokunduğunuz zaman giderilecek bir sorun değildir. Biz şu anda bölgenin tümünü kapsayan muazzam bir yatırım planlıyoruz. Özellikle köylerimizi görmüşünüzdür, şebekeler resmen dökülüyor. 1980-85’lerde yapılmış el değmemiş direkler çürümüş. Elemanlar direklere tırmanıyor direkler üzerlerine devriliyor. Bunun farkındayız ve bunu gidermek için büyük bir çaba içindeyiz. Bize ön görülen yatırım miktarını fazlasıyla yapıyoruz şu an. Ancak önümüzdeki 4-5 yıl için ben size elektrik sorunu giderilebilir diyebilirim. Şu anda bölgemizde yüzde 75 kaçak var yani kabul edilir bir şey değil. 400 KW’lık bir trafo 500 haneyi besler ama maalesef 400 KW’lık bir trafo 100 haneyi besleyemiyor. Bu ne demektir. Oradaki 400 ya da 500 hane kadar ek bir yük üzerine geliyordur 100 hane 500 hanelik yük çekiyor demektir.”

Muhabirlere açıklamalarda bulunan DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel ise 417 bin aboneleri bulunduğunu bunlardan 127 bininin hiç bir şekilde ücret ödemediğini söyledi. Karagüzel, “Bu aboneler herhangi bir ücret ödemiyor ve herhangi bir tüketimi yok. Ancak 100 bin tanesi 40 lira ve üzeri elektrik tüketimi yapıyor ve bu da kabul edilebilir bir değerdir yani yüzde 25 abone kabul edilebilir bir tüketim yapmaktadır. Kaçak elektrik kullanım parası dediğimiz tarifeye de bir şekilde tarife hesaplamasında göz önüne alınıyor. Evet şunu söylüyoruz kaçak elektrik kullananın tükettiği elektrik ücretini bir şekilde kullanmayanlarda ödüyor.”

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2013, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER