‘DOST TA, DÜŞMAN DA DUYSUN: ‘BİRİBİRİMİZE DÜŞMAN DEĞİLİZ’

AHMET BEŞENK Uluslararası arenada sürekli sıcak gündemde tutulmak istenen ve mütemadiyen körüklenen Ermeni soykırımı söylemlerine Diyarbakır’dan öyle bir cevap verildi ki halkların arasında düşmanlığın olmadığının resmini çizdi.

‘DOST TA, DÜŞMAN DA DUYSUN: ‘BİRİBİRİMİZE DÜŞMAN DEĞİLİZ’

 Vizyon 2071 Gençlik Derneği Diyarbakır şube başkanı Hakan Altındağ ile Mezopotamya Ermeniler Derneği Başkanı Arat Karagözyan, verdikleri bir resim karesi ile Dünyaya farklı bir mesaj ilettiler.

Gerçekleştirilen dostluk buluşmasında konuşan Mezopotamya Ermeniler Derneği Başkanı Arat Karagözyan, bu coğrafya üzerinde yaşayan hiçbir varlık ile düşmanlık beslemediklerini, geçmişin acı izlerini unutmadıklarını fakat bu düşüncelerle de geleceğin şekillenemeyeceğini belirtti. Karagözyan: “Ermeni ve Türkler arasında uluslararası arenada yapılan ‘düşman’ yakıştırmalarına katılmıyorum. Böylesi bir tabloda yer almaktan mutluluk duyuyorum. Birey olarak herhangi bir ırka mensup hiç kimse ile bir sorunumuz yoktur. Tartışmalara gelince halklar arasında birey olarak bir düşmanlık yok ama uluslararası mantığa batkımız zaman bir düşmanlık söz konusu, tüm sistemler bunun farkındadır ama biz Diyarbakır’da Mezopotamya Ermenileri olarak her insanın kapısını çalıyoruz. Gider, derdimizi anlatır onların da dertlerini dinleriz. Aramızda herhangi bir sıkıntı söz konusu değil ve bunları da aşacağız. 24 Nisan bizim için hem iyi hem de kötü bir gün. Biz atalarımızın yaşadıklarını gençlerimize hatırlatacağız. Gençlerimizden geçmişimizi saklamayacağız hem bu ölen atalarımıza da saygısızlık olur. Ayrıca biz Türkiye’den bir şey istemiyoruz. Sadece vaktinde yaşanan şeyin inkâr edilmemesini istiyoruz yoksa bizim kimseyle bir düşmanlığımız yok. Bizim birey olarak Kürt, Türk ve Ermeni olarak aramızda hiçbir sorun yoktur.” Dedi.

Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Hakan Altındağ ise Ermeniler ile yıllar önce farklı şekilde yaşanmış sorunları günümüzde diri tutarak düşmanlık enjekte etmek için kullanılmasını doğru bulmadıklarını dile getirerek şunları söyledi: Ermeni ya da herhangi bir başka ırka mensup kimse ile bir düşmanlık söz konusu olmamalı. Biz yüzyıllardan beri aynı topraklarda yaşayan aynı kültürü taşıyan insanlarız. İnsanları ayıran ırk söylemleri bizi ilgilendirmez. Biz bir araya gelirken Kürt, Türk ya da Ermeni olarak değil insan olarak geliyoruz. 24 Nisan’dan önce Ermeni kardeşimizle birlikte bunun mesajını vermek istedik. Bizim aramızda bir düşmanlık yok, aksine biz iyi dostlarız. Yıllarca aynı sokakta, aynı mahallede top koşturduk, oyun oynadık. Aynı yolları koştuk, aynı bakkaldan ekmek aldık. Şimdi bizi ayırmak için başvurdukları bu farklı stratejilerden vazgeçsinler” dedi.

 

Oldukça samimi geçen görüşme sırasında Mezopotamya Ermeniler Derneği Başkanı Arat Karagözyan, Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği olarak kendi bünyelerinde bulunan gençler ile birlikte Çanakkale ruhunu yaşamaları adına Çanakkale gezisi düzenlenmesini talep etti.

Yapılan sohbetin ardından taraflar birbirlerine çiçekler takdim ederek dosta, düşmana karşı, umut dolu tebessümlerle veda ettiler. 

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2016, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER