D.Ü LOJMANLARINDA KUDUZ KÖPEK PANİĞİ

Fetö’cü yapılanmayla gündemden düşmeyen Dicle üniversitesi, şimdi de lojmanlarında huzursuzluk nedeniyle gündeme geldi. İddialara göre Bir öğretim görevlisinin, lojman alnı içinde beslediği köpeklerden dolayı lojmanın büyük bölümü rahatsız. Başıboş dolaşan bu köpekler, bir öğretim görevlisinin itirazları nedeniyle belediye hayvan barınağına verilemiyor.

D.Ü LOJMANLARINDA KUDUZ KÖPEK PANİĞİ

 Köpeklerin lojman cami imamı ve bazı öğretim görevlilerinin çocuklarına ısırması paniğe neden oldu. Lojman sakinleri köpeklerin aşılarının yapılmadığı ve kuduz tehlikesi taşıdığını iddia ediyor. Yine iddialara göre aileler ve lojman yönetimi üniversite yönetimine yüzlerce şikayet dilekçesi vermesine rağmen bir sonuç alamadılar. Hayvanları sahiplenmeye çalışan şahısın Hayvan hakları derneği ile ilişkisi olması nedeniyle “hayvan severi lojmandan atıyorlar” diye savunma ve propaganda yaparak baskı altında tuttuğu belirtiliyor.  

                    

Görüştüğümüz bazı D.Ü Lojman sakinleri “Köpekler ısırınca benim değiller” diyor. Olayı araştırmak için Dicle üniversitesi lojmanlarına gittiğimizde biz de aynı köpeklerin saldırı tehdidine maruz kaldık. Lojmanlarda kalan çocuklar ise “bazen doçent amcanın köpekleri beslediği son blok arkasında on’a yakın saldırgan köpek bir araya geliyor, korkumuzdan eve gidemiyoruz, parklarda oynayamıyoruz” diye konuştular.

Sadece çocuklar değil, lojman sakini öğretim görevlileri de gönül rahatlığı ile dışarı çıkamıyor. Bazen Belediye köpekleri hayvan barınağına götürdüğünde bu doçent’in hayvanları geri getirdiği belirtiliyor. Diğer sakinlerin tüm uyarılarına aldırış etmeyen bu doçentin ikaz ve ricalara alaycı bir şekilde  “Korkmayın Isırmaz, her ihtimale karşı siz yine de kuduz aşısı bulundurun” diyerek alay ettiği lojman sakinleri tarafından iddia ediliyor.

 

Rektörlüğün konuyla ilgili nasıl bir tavır takınacağı merak konusu. Lojman sakinleri Bu doçentin hayvan severliğinden önce “insan sever” olmasını ve komşu haklarını gözetmesini beklediklerini söylüyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2017, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER