DÜNYANIN EN KÜÇÜK MUHABİRLERİ

HABER: AHMET BEŞENK Dünyanın en küçük profesörü, siyasetçisi, iş adamı ve daha birçok şeyi var fakat olayları sorgulayan, kendi bakış açılarında soru sorabilen küçük yaşta muhabiri yoktu. Ta ki Mehmetçik İlk Okulu 2 G sınıfı öğrencilerinin aldıkları gazetecilik eğitimine kadar. 7 Yaşındaki çocuk muhabirlerin basın toplantısının ilk konuğu Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan oldu. Aslana çocuk muhabirlerin gerçekleştirdiği basın toplantısının sonunda çocukların gerçek birer muhabir gibi olaylara yaklaştıklarını ve profesyonel mantıkta sorular sorduklarını ifade etti ve : “Bu çocuklar zehir gibi” dedi. Örnek öğretmen Serap Tuygu’nun öğrencileri olan 2 G sınıfının küçük muhabirlerinin karneleri ise Çok iyi.

DÜNYANIN EN KÜÇÜK MUHABİRLERİ

 MUHABİRLİGE ATILAN İLK ADIM

Yaklaşık 2 ay önce Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesinde bulunan Mehmetçik İlkokulu Öğrencilerine meslekleri tanımaları için meslek erbaplarının mesleklerini tanıtması talep edilmişti. O sıralar 2 G sınıfına da gazeteciler tarafından gazetecilik anlatıldı. Gazeteciliğe oldukça fazla merak saran minik muhabirler, bu kez derslerinden arta kalan zamanlarda gazeteciliği araştırarak resim derslerine de duygularını konu ettiler. Daha sonra minik muhabir adaylarına fotoğraf makinesi, Kamera, Mikrofon ve ses kayıt cihazları tanıtıldı. Birkaç ders süren eğitimin ardın bu kez de sorular hazırlayarak araştırma yapmaya başladılar.

 

Gazeteciliğe havas eden öğrenciler bu kez de ‘Bir gazeteci nasıl olmalı’ diye sorgularken sınıf içindeki dağınık düzeni kendi bireysel çabaları ile düzelterek örnek bir sınıf oldular.

 

Belli bir noktaya gelen minik muhabirlerin ilk konuğu ise Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan oldu.

 

‘İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÇOCUKLARIN PERFORMANSINI ÇOK BEĞENDİ’

Gerçekleştirdiği yenilikçi ve uygun çalışmalar ile gündeme gelen İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Mehmetçik İlkokulu Çocukların bir müddet gazetecilik konusunda bilgilendirildiğini öğrenen İl 2 G sınıfı öğrencilerinin meslekleri tanıma etkinliği sırasında gazetecilik ile ilgili eğitim aldıklarını duyduktan sonra çocukların çalışmalarını bizzat izlemek istedi. Çocukların düzenlediği basın toplantısına şahsen iştirak eden İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, çocukları tanımak için önce kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasının ardından bu kez de 7 yaşındaki küçük muhabirlerin sorularını yanıtları. Muhabirlerden biri küçükken ne olmak istiyordunuz diye sorduğunda ise Hasan Aslan

 

 

 

 

 

oldukça duygulu anlar yaşadı. Geçmişe adeta bir seyahat ettiğini belirten Aslan cevaben şunları söyledi: “25  haneli, birleştirilmiş bir sınıfta okuduk. Çocukken çok zor şartlar altında okuyorduk. O zamanlar bile öğretmen olma hayallerim vardı ve olmak istiyordum. Derslerime çalıştım, azimli oldum ve öğretmen oldum” dedi.

 

Bir diğer küçük muhabirin sorusu ise : “Önümüzdeki dönem Eğitim ve Öğretim alanlarında ne gibi yenilikler yapacaksınız?” sorusu oldu. Bu soruya da Aslan: “Düzenlemeleri yapıyoruz ama her şeyden önce öğrencilerimize bir müjdemiz var, 15 tatilinde kendilerine ödev verilmeyecek. Aileleri ile birlikte gezmelerini, ören yerlerine, müzelere, sosyal etkinliklere katılmalarını istiyoruz. Milli Eğitim Bakanımız bu konuda ödev verilmemesi talimatlarını iletti.” Yanıtını verdi.

 

“Diyarbakır’da ki öğrencilerden memnun musunuz?” sorusuna ise Hasan Aslan şu yanıtı verdi: “Öğrencilerimizden çok fazla memnunuz. Çok büyük ustalar, şairler ve bilim insanları Diyarbakır’da yetişmiştir. Bu nedenle sizlere ve öğrencilimize çok güveniyorum ve memnunum” dedi.

 

Belki de sorulan en güzel soru ‘En mutlu anınız ne’ sorusu oldu. Minik muhabirin bu sorusuna ise Aslan : “ Öğrencilerimle beraber olmak en mutlu anımdır” dedi. 

 

Basın toplantısının ardından açıklama yapan İl milli eğitim müdürü Hasan Aslan: “Minik muhabirlerimizi çok zor buldum, zor sorular zordular, çok çetin buldum, yaşlarının çok üzerinde sorular sordular ve beni terlettiler. Yaşlarından ve boylarından büyük sorular sordular ki hocamızı da kutluyorum. Kendilerini kutluyorum. Bu güzel gençlerimiz Diyarbakır’ı çok daha ilerliye taşıyacaktır buna inanıyorum.” Dedi.

 

‘BENCE BU ÜLKE BU SAVAŞI HAKKETMİYOR’

Basın toplantısının ardından çocuklar Diyarbakır’da yaşanan süreçte bilinçlerine yansıyan fotoğrafları da gösterdi. Özellikle Sur olaylarının yaşandığı dönemde çocukların psikolojisini etkileyen olaylar resmedilirken, birlik, beraberlik ve kardeşlik içeren mesajlar ağırlıktaydı. Yaşanan olayları ülkenin hakketmediğinin resmi ise beklide en anlamlı olanıydı. 

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2017, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER