DÜNYANIN EN PAHALI BANKLARI

HABER ÖZEL: AHMET BEŞENK Diyarbakır’ın Saray kapı bölgesinde bulunan İçkale mevkisine adım atmak 5 TL. 5 TL vererek girilen içkale bölgesinde bir bankta oturup dinlenmek isteseniz bile 5 TL vermek zorundasınız. Dünyanın en pahalı bankı olma özelliğine kavuşan İçkale açık hava banklarından yararlanmak isteyenlerden ücret alınmasına ise yetkililer ‘Saçmalık’ yorumunda bulunuyorlar. Dün İç kaleyi dolaşmak için gelen yaşlılar gurubundan 2 kişinin 5 TL ödeyemediği için sıkıntılı süreç yaşadığı da gözlendi.

DÜNYANIN EN PAHALI BANKLARI

 Dünyanın her yerinde banklar çeşitli yerlere kurulmak suretiyle insanların geçici olarak dinlenmeleri veya beklenti alanları olarak kullanılmaktadır. Söz konusu banklar hiç bi şekilde ücrete tabi olmamakla birlikte insanların kullanımına sunulmuştur.

 

İşte tam da bu noktada Diyarbakır’ın İçkale semtinde bulunan İçkale açık hava müzesinin bulunduğu alanlarda da insanların dinlenmesi için banklar kurulmuş vaziyette. İçkale açık hava müzesinde Kültür Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgilere göre sadece müzeyi dolaşmayıp sadece açık hava alanını dolaşanlardan tahsilat yapıldığı yönünde herhangi bir talimatlarının olmadığını ve müze kısmını sadece ziyaret etmenin yalnızca ücretli olarak tanımlandığını beyan ettiler.

 

İçkale müzesini dolaşmak isteyen 18 yaş üstü, 65 yaş altı herkesin 5 TL ödeyerek fiş kesmesi zorunlu kılınmış durumda. Eğer yorulmuşsanız ve bir bankın üzerinde oturmak isterseniz dahi 5 TL vermeniz ve bankı kullanmanız gerekiyor. Oysaki içkale bölgesindeki açık alanlarında dolaşmanın ücretsiz olduğu söylenmekteydi.

Açık havaya konulan banklarda oturmanın 5 TL olması göz önüne alındığında dünyanın en pahalı bankları ise içkalede bulunuyor. 

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2018, 15:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER