‘ENGELLİ DUYARLILIĞI BİR HİKÂYEDEN İBARETTİR’

AHMET BEŞENK Türkiye Omurilik felçlileri derneği Diyarbakır’da ki şubelerine 3 adet akülü tekerlekli sandalye gönderdi. Akülü tekerlekli sandalyeleri dağıtmak için tören yapmayı beklerken kimse gelmeyince engelliler kendi yağlarında kavruldular.

‘ENGELLİ DUYARLILIĞI BİR HİKÂYEDEN İBARETTİR’

 Hemen, hemen ülkenin tüm kılcal damarları engelli bireylere verdikleri değerleri gündeme getirirken tablonun görünmeyen yüzünün hiçte bahsedildiği gibi olmadığını dün engelli bireyler yalnız kalarak yaşadı.

 

Türkiye Omurilik felçlileri derneği piyasa değeri 16 Bin 500 TL olan 3 adet akülü tekerlekli sandalyeyi Diyarbakır’da ki şubelerine gönderdi. Akülü tekerlekli sandalyeleri tanıdık ve örnek simaların dağıtması için tören yapmayı planlayan Diyarbakır Omurilik felçlileri dernek şubesi üyeleri tam ekip olarak dernek binalarındaki yerlerini aldılar. Uzun bir bekleyişin ardından kimsenin gelmemesine içerlenen dernek üyeleri, kendi aralarında sade bir tören düzenleyerek kendi kendilerine aldıkları akülü tekerlekli sandalyeleri yine kendi kendilerine hediye ettiler.

 

Buruk bir sevincin yaşandığı törene ise yalnızlık ve kimsesizlik teması damgasını vurdu.

 

Konuya ilişkin kısa bir açıklama yapan dernek başkanı Ömer Azkan, birçok yer ile iletişime geçtiklerini ve davet ettiklerini dile getirirken kimsenin törene iştirak etmemesinin büyük anlam ifade ettiğini belirterek: “Biz engelli bireyler olarak her zaman ikinci sınıf muamelesi gördük ve görmeye de devam ediyoruz. Bu gün yalnız bırakılmamız ise bunun en güzel örneği. Engelliler bizim için önemlidir diyenlerde aslında engelli duyarlılığı bir hikayeden ibarettir” diyerek tepkisini ortaya koydu. 

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2016, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER