HARİKA ŞEYLER YAPIYORLAR

AHMET BEŞENK Selahattin-i Eyyubi Devlet hastanesine bağlı Toplum ve Ruh Sağlığı merkezi harika şeyler yaparak gündeme gelmeye devam ediyor. Toplum tarafından dışlanan ve damgalanan bireylere yönelik çalışmaları öz verili bir şekilde hayata geçiren sağlık merkezinin çalışanları bu kez de hastaları ile halı saha maçında rakip oldular.

HARİKA ŞEYLER YAPIYORLAR

 Selahattin-İ Eyyubi Devlet Hastanesi çalışanları ile Toplum ve Ruh Sağlığı merkezinde tedavi altında olan ileri derece Psikoz, Şizofren ve kişilik bozukluğu olan hastalar rakip oldular, kıyasıya bir maç yaptılar.

 

Toplum ve ruh sağlığı merkezine ait halı sahada gerçekleştirilen maç sırasında kahkahalar ve espriler sahaya daha çok hakim oldu. Hastalar ve hastane çalışanları arasındaki sıcak atmosfere yoğun bir seyirci katılımı da katkı sununca anti sosyal olarak anılan hastaların aslında ne kadar sosyal oldukları belirgin bir şekilde gözlendi.

Maç sonrası hastalarla penaltı atışı yapan Selahattin-i Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Şenol Gedik, hastalarla tek, tek ve yakından ilgilendi, sohbet etti, espriler yaptılar.

 

Maç sonrası bir açıklama yapan Selahattin-i Eyyubi Devlet Hastaneni Başhekim Yardımcısı, Cebrail Sınır, sosyal aktivitelerin hastalar için çok önemli olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Hastanemiz bünyesinde bulunan Toplum ruh sağlığı merkezi birimi olarak şizofren, psikoz ve kişilik bozukluğu olan hastalarımızın medikal tedavi yanında psiko terapi ve sosyal etkinlikler kapsamında bir futbol müsabakası gerçekleştirdik. Takımda top oynayan arkadaşlarımız hastane personellerimiz ile birlikte hastalarımızdır. İntiharda meyilli, içine kapanık, korkan, toplumla iletişim kuramayan hastalarımızı topluma kazandırmak amacıyla aktivitelerimizi gerçekleştiriyoruz.” Dedi.

 

Toplum ve ruh sağlığı merkezi çalışanı Yasin Cantemur ise şunları kaydetti: “450 hastamız var, hastalarımıza medikal hizmetlerin yanı sıra rehabilitasyon hizmetleri de sunuyoruz. Bu rehabilitasyon hizmetlerinde etkinlikleri Halk eğitim merkezlerindeki hocalarımızın yardımları ile gerçekleştiriyoruz. Bu günkü futbol maçı için de bu hocalarımızdan destek aldık. Bu etkinliklerimiz yıl boyu haftada 3 gün gerçekleşiyor. Bilindiği üzere psikolojik sorunları olan insanlarımız halk tarafından kolaylıkla damgalanır. Damgalanmayı önlemek için rehabilite çalışmaları çok önemlidir ki bu gün yapılan sporsal aktivite de bu tür istenmeyen sonuçları engellemek adına gerçekleştirildi. Şizofren hastaları aslında tehlikeli hastalardır fakat gördüğünüz gibi hastalarımız oldukça sağlıklı ve güler yüzlüler.” Dedi.

 

Takımın hem yıldızı hem de güler yüzü, sempatik kişiliği ile maskotu olan Sedat U. Aynı zamanda da elektrikçi. Şizofren olduğunu kabul eden ve bu kabullenişle birlikte tedaviye karar veren Sedat U. Sıkıntılarını ve şu anki durumunu şöyle özetledi: “İleri derecede şizofrendim, unutkandım, kafam gidip geliyordu, uykusuzluk, evden kaçma, intihar düşüncesi, toplumdan uzaklaşma gibi hislerim vardı. Tedaviye başladıktan sonra kendimi çok iyi hissetmeye başladım. Tek amacım, anne ve babamın sözünden çıkmamak ve insanlarla güzel ilişkiler kurmaktır.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2016, 17:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER