‘İŞ-KUR DEĞİLİZ, İHALECİ, HİÇ DEĞİLİZ!’

HABER: AHMET BEŞENK Dicle Üniversitesi Rektörü prof. Dr. Talip Gül, dün düzenlediği bir basın toplantısı ile gazeteciler ile bir araya geldi. Toplantının konusu aslında Meksa vakfı ile ortak düzenledikleri ‘Güvenli geleceğe kayıtlı kadınlar’ konulu projenin tanıtımıydı. Toplantıda kısa bir tanıtım yapan Gül, daha sonra açtı ağzını, yumdu gözünü: “Asli görevimiz eğitimdir. Biz ne ihale takipçisiyiz ne de iş-Kur’uz. Misyonumuzun dışında şeyler isteniyor.” Diyerek tepkisini ortaya koydu.

‘İŞ-KUR DEĞİLİZ, İHALECİ, HİÇ DEĞİLİZ!’

 5 Aylık görev süresini geride bırakan Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül, dün gazeteciler ile bir araya gelerek 5 aylık süre içersinde üniversite olarak yaptıkları çalışmaları özetledi.

Yapılan kısa açıklamanın ardından sözlerine devam eden Rektör Gül, bu kez de kendilerine ulaşan hiçte ahlaki olmayan talepleri sıralayarak talep sahiplerini eleştirdi.

 

Rektör Talip Gül, kendilerine iş veya ihale talebi ile gelenlerin taleplerine cevap vermedikleri için aleyhlerinde algı operasyonu yapıldığını işaret ederek şunları söyledi: “Bizim misyonumuz öğrenci yetiştirmek ve kaliteyi artırmaktır. Bizlerden yol, iş, ihale gibi şeyler istiyorlar, bunları yerine getirmeyince de bizim aleyhimize bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bizim asli görevimiz eğitim ve gelişmelere yardımcı olmak, projeler geliştirmektir. Bizlerle iş yapmak isteyen STK ve işverenler projeleri ile gelsinler, bizlere bilim ve eğitimle katılsınlar. Sanki Üniversitenin iş ve ihale ile ilgilendiği yönünde bir algı var.” Diye dert yandı.

 

‘BİZDEN BAŞKA ŞEYLER İSTİYORLAR’

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, bölgede üniversite ile ilgili farklı bir algının olduğuna dikkat çekerek konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: “ Sanki üniversitelerin misyonu eğitim bilimsel çalışmalar değil de iş istihdamı ihale gibi işlerle meşgul olması gereken bir kurum gibi görünüyor. Bizden çok misyonumuz dışında, gayemiz dışında görevimiz dışında çok şey isteniyor. Siyasilerden tutun da tabi herkesi kastetmiyorum, iş adamlarından, kurumlardan çok şey isteniyor. İstedikleri şeylerin çoğu da bilimle ilgili olmayan şeyler, üniversitelerin eğitimi ile ilgili olmayan şeyler. İş istiyorlar, istihdam istiyorlar, ihale istiyorlar. Bunları yerine getirmeyince de bizim aleyhimize bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. İşlerden biz sorumlu değiliz. Bizlerden eleman istihdam etmemizi istiyorlar, bizim böyle bir görevimiz yok, yerimiz de yok zaten. İhale istiyorlar, biz bütün ihaleleri şeffaf bir şekilde yaptırıyoruz. Birisi gelip bir ihalenin herhangi birine peşkeş çekildiğini ispat ederse ben bu görevi bırakırım.” Dedi.

 

Daha sonra bir gazeteci Siyasilerin isminin deşifre edilmesini isteyince Prof. Dr. Talip Gül şu yanıtı verdi: Siyasilerin baskı yaptığını söylemedim, söylemiyorum da. Benim Diyarbakır’daki siyasilerle diyalogum çok iyi. Siyasi derken milletvekili veya başka bir şey düşünmeyin, herhangi bir partinin içinde birçok insanı var. On binlerce üyeleri var, bunların hepsi kendilerini bir rol biçiyorlar. Bir baskı değil, iş istiyorlar. Mesela herhangi birisi gelip şu adamımı işe alın diyor. Biz göreve geldiğimizdendir herkes iş istiyor ama takdir edersiniz ki biz 'İş ve İşçi Bulma Kurumu' değiliz.” Dedi.

 

‘İHALELERE FESAT KARIŞTIĞI İSPATLANIRSA GÖREVİ BIRAKIRIM’

Rektör Gül, Dicle Üniversitesi sınırları içersinde yapılan ihaleleri ilgili birimlerinin hazırlamasına rağmen titizlikle takip ettiğini belirterek şunları kaydetti: “Yolsuzluk yapılmaması için ihaleleri şahsen titizlikle takip ediyorum. İhalelere fesat karıştırıldığı da ispatlanır ise görevi bırakacağıma söz veriyorum. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Dicle Üniversitesi hastanelerine 10 TL karşılığında hemşire alındığı yönünde dedikodular çıktı. Kesinlikle böyle bir şey yok, Hastane Başhekimimiz yana, yana hemşire istiyor ama alımımız yok.” Dedi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2017, 17:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER