‘POLİS ABLA SİZİ ÇOK SEVDİK’

AHMET BEŞENK Dün Diyarbakır’ın Sur ilçesinden yaklaşık 75 çocuk polis abi ve ablaları ile bir araya geldi. Oldukça duygulu anların yaşandığı buluşmada çocuklar: “Polis abla sizleri çok sevdik’ derken Vizyon 2071 Gençlik derneği de böylece oldukça güzel bir etkinliğin altına daha imza attı.

‘POLİS ABLA SİZİ ÇOK SEVDİK’

 Yoğun silah seslerine ev sahipliği yaptığı Diyarbakır’ın Sur ilçesi, sokağa çıkma yasağının kalkması ile birlikte yeniden cıvıl, cıvıl. Yaşanan olayların travmasını tüm benliklerinde hisseden 75 Sur’lu çocuk Vizyon 2071 Gençlik Derneğinin girişimleri ile Polis abi ve ablaları ile bir araya gelerek birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı buldular.

 

Polis evinde düzenlenen yemekte çocuklarla bir araya gelen polisler, sık, sık şakalar yaptılar. Oldukça samimi bir fotoğrafın ortaya çıktığı buluşmada çocuklar, polis ablaları ile selfie çekerek anı unutulmaz kıldılar. Sık, sık çocuklar polis abla ve ağabeylerini çok sevdiklerini dile getirirken yüzlerdeki tebessümler ise samimiyetin aynası oldu.

 

Bu tür etkinlikler ile çocukların doğru tespitler yaparak ön yargılardan kurtulmalarını sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Vizyon 2071 Gençlik Derneği Diyarbakır şube başkanı Hakan Altındağ: “Diyarbakır’da yeni kurulan bir dernek olarak bu tür etkinlikler ile gençlerimize daha faydalı olmak istiyoruz. Kardeşliğin temelini atarak ve bunun için de toplumun zıt gördüğü ama aslında bir olan kesimlerini bir araya getirip, kardeşlik vurgusu yapmayı hedefliyoruz. Bu yönde çalışmalarımıza çocuklarımızı tiyatro ile buluşturarak start verdik. Şimdi devamını getiriyoruz. İnşallah bundan sonra da yine aynı duyarlılıkla gençlerimiz ve çocuklarımız ile birlikte medeniyetlerin merkezi olan Diyarbakır’ımızda daha güzel etkinliklerle, daha büyük adımlar atacağız. Türkiye’nin geleceğini birlikte hazırlayacağız. Bin yıl önce tohumu atılan kardeşlik filizini birlikte sulayıp bin yıl sonra gölgesinde Kürt, Türk, Laz, Çerkez bütün medeniyetlerin barındığı bir ağaç haline getireceğiz.” Dedi.

 

Etkinlik sırasında çocuklar protokole çiçek takdim ederken, protokol üyeleri de çocuklara top hediye etti.

 

Samimi geçen yemek, tekrar buluşmak üzere randevulaşarak sonlandı. 

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2016, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER