SUR ESNAFI FİLM İZLİYOR

HABER:AHMET BEŞENK Diyarbakır’ın Sur ilçesinde faaliyet gösteren esnaflar iş yapamamaktan şikayetçi. İş yapamayan esnaflar zaman öldürmek için film izlerken alışveriş yapmak isteyenlerin kendilerini yalnız bırakmamalarını istiyorlar.

SUR ESNAFI FİLM İZLİYOR

 Diyarbakır’ın Sur ilçesinde kazılan hendeklerin yansımaları hala Sur esnaflarını derinden etkiliyor. Satış yapamamaktan şikayetçi olan ve kapanma noktasına geldiklerini belirten Sur esnafları sabahın erken saatlerinden itibaren açtıkları işletmelerini akşam karanlığına kadar siftah yapmadan kapattıklarının vurgusunu yapıyorlar.

 

Diyarbakır’ın Sur ilçesi, Balıkçılarbaşı mevkiinde toptan ayakkabı satış mağazası bulunan Ömer Faruk Kafadar, esnaflar olarak bölgede yaşanan ekonomik krize dikkat çekti: “Sur esnafları olarak bölgemizde iş yapamamaktan oldukça muzdaripiz. Daha önce sürekli yukarıya doğru yükselen başarı grafiğimiz Sur ilçemizde yaşanan olaylı dönemin ardından tam anlamı ile dip yapmış, iflas etmenin eşiğine gelmiş durumdayız. Sabah kepenklerimizi Besmele ile açıyoruz ve gün boyu bekliyoruz. Ya çok cüzi bir satış yapıyoruz veya siftahsız kapatıyoruz. Çoğu zaman bilgisayardan haberleri veya filmleri izliyoruz. Can sıkıntısını bu şekilde de çözmeye çalışıyoruz” dedi.

 

Ciddi kriz yaşayan Sur esnafı bölgede ticari hacmin bir an önce canlandırılması gerektiğinin altını da çiziyor.

 

Para kazanamayan esnaflar iş yapamadıkları için çeklerini veya senetlerini ödeyemedikleri için itibarlarının da zedelendiğine dikkat çekiyor. 

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2017, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER