Ak Parti Diyarbakır İl Danışma Meclis Toplantısı

Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır (AK Parti ) İl Danışma Meclisi toplantısı düzenlendi.AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Cuma İçten, Galip Ensarioğlu ile AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç'ın katıldığı toplantının...

Ak Parti Diyarbakır İl Danışma Meclis Toplantısı
Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır (AK Parti ) İl Danışma Meclisi toplantısı düzenlendi.

AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Cuma İçten, Galip Ensarioğlu ile AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç'ın katıldığı toplantının gündeminde çözüm süreci, Mısır ve Suriye olayları yer aldı. Toplantıda konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Mısır ve Suriye de yaşananların herkesi derinden üzdüğünü söyledi. Ensarioğlu, "Şimdi AK Parti'ye niye ihtiyaç var dünya da bu yaşananları gördükten sonra, ülkemizde bu yaşananları gördükten sonra biraz daha iyi anlıyoruz. AK Parti sadece Diyarbakır için Türkiye için ihtiyaç duyulan bir parti değil, AK Parti dünya barışı için dünyanın demokrasisi için ve Müslümanların onuru için ihtiyaç duyulan bir parti. Mısır'da son yaşananlardan da gördük ki dünya da herkese demokrasi dersi veren batılı egemen güçlerin bu demokrasi savunuculuğu sadece büyük bir yalanmış. Batı demokrasisi sadece maalesef Müslümanların kanı ile besleniyormuş ve sadece Müslümanları savunabilen demokrasiyi savunabilen sadece tek bir ülke ve bir lider kalmış oda Türkiye ve Türkiye’nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’dır" dedi.

Diyarbakır’da dün yaşanan arazi kavgasının Diyarbakır’ın imajını zedelediğini vurgulayan Ensarioğlu, "Sorunlarımızı, sıkıntılarımızı diyalogla, konuşarak çözebilmeliydik. Dün yaşanan elim olayda ölenlere rahmet diliyoruz. Diyarbakır'a bu tür şeylerin yaşanmamasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ise çözüm sürecinin yüzyılın en büyük projesi olduğunu ifade etti. Altaç, "Hükümetlerimiz döneminde yapılan yasal, anayasal çalışmalar, demokratik düzenlemeler, insan hakları alanında yapılan değişiklikler büyük önem arz ediyor. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecini 2002 yılında başlattı. Bu süreç günlük çalışma değil. Partimiz iktidara gelmeden önce, kendi parti programını oluştururken, o dönemde görev alan arkadaşlarımız programlarına, biz bu sorunun üzerinde durmayacağız. Buna Kürt sorunu deseniz, buna güneydoğu sorunu da derseniz, ne diyorsanız deyin hiç problem değil. Ama ülkemizde yaşanan insanları ve demokrasi alanında çok ciddi bir problem var, biz de bu sorunu bu kapsamda bu minvalde çözüme kavuşturacağız diye parti programına yazdırmışız. Çözüm süreci, her şeyden önce bu ülkede birlik, beraberlik ve kardeşliği getirecek. Çözüm sürecinin bu ülkeye kattığı en büyük değer budur" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2013, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER