İçten: “dünya Katliama Sessiz“

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Mısır’da yaşanan olaylara değinerek, “Demokrasiye inananlar Mısır’a sahip çıkmalı. Dün eline tencere tava alıp üç ağaç için kıyametleri koparanlar bu gün...

İçten: “dünya Katliama Sessiz“
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Mısır’da yaşanan olaylara değinerek, “Demokrasiye inananlar Mısır’a sahip çıkmalı. Dün eline tencere tava alıp üç ağaç için kıyametleri koparanlar bu gün Mısır’daki yüzlerce insanın katliamını şu an sadece seyrediyorlar" dedi.

Anadolu Gençlik Derneği’nin düzenlediği, Mısır’da yaşanan olaylarda öldürülen 200 kişi için kılınan gıyabi cenaze namazına katılan İçten, namazın ardından yaptığı açıklamada, dünyanın Mısır’da yaşanan olaylara seyirci kaldığını savundu. Taksim'de yaşanan olaylarda tüm dünyanın dikkatini Türkiye'ye diktiğini ama Mısır’da yüzlerce insanın ölümüne sessiz kaldıklarını aktaran İçten, şöyle konuştu: "Diyarbakır’da yaşayan vatandaşlar Mısır’da şehit edilen, katledilen Müslümanlar için kan ağlıyor, gözyaşı döküyor ve hepimiz çok üzgünüz. Ramazan ayında hâla Suriye’de, Filistin’de, Mısır’da Müslümanların kanı dökülüyor maalesef. Dünya buna seyirci kalıyor. Birleşmiş Milletler buna seyirci kalıyor. Bunlar, orada Müslümanlar katledilirken sadece izliyor. Her iki kişiden birinin oyunu alarak Mısır’da iktidar olan İhvan-i Müslimin askeri darbe sonucu düşürülmüş ve orada yaşayan bütün Müslümanlar Mısır açık hava müzesinde hapse alınmışlardır. Müslümanların iradesi hapis altına alınmıştır."

Fransa, Almanya, Amerika, her işte bir lafı olan İngiltere gibi devletlerin buna seyirci kaldığını belirten İçten, sözlerini şöyle sürdürdü: "İstanbul Taksim’de bulunan Gezi Parkı’nda üç ağacın yer değiştirmesi ile ilgili olaylar başladığında tüm dünya kamuoyu gözlerini Türkiye’ye dikmiş ve dünyanın dikkatini Türkiye'ye çekmeye çalışmışlardı. Amerikan televizyonu CNN 8 saat boyunca Taksim Gezi Parkı olaylarını canlı vermişti. Ama bakıyorsunuz bu gün Mısır’da bu kadar kişi katledildi ama dünya kamuoyu yine susuyor."

Mısır’daki insanlara tek sahip çıkan devletin Türkiye olduğunu anlatan İçten, dünya coğrafyasında AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan olduğu süresince hiçbir Müslüman’ın kanının dökülmesine müsaade etmeyeceklerini kaydetti. İçten, oradaki Müslümanların bizim kardeşlerimiz olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Onlara tek sahip çıkan, dünyaya seslerini duyuran, Müslümanlardan yana tavır koyan elhamdülillah bir Türkiye var. Allah’a şükür bir AK Parti var ve Allah’a şükür Recep Tayyip Erdoğan var. Biz onların arkasındayız sonuna kadar. Çünkü orada demokrasi hapsedilmiştir. Demokrasiye inananlar Mısır’a sahip çıkmalı. Dün eline tencere tava alıp üç ağaç için kıyametleri koparanlar bu gün Mısır’daki yüzlerce insanın katliamını şu an sadece seyrediyor. Birleşmiş Milletler de, dünya da bunu seyrediyor. Ben bu katliamlara seyirci kalan bütün dünya kamuoyunu esefle kınıyorum. Dünya coğrafyasında AK Parti ve sayın Başbakanımız olduğu sürece biz hiçbir Müslümanın kanının dökülmesine müsaade etmeyeceğiz."

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2013, 17:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER