18 Yıldır Solunum Sıkıntısı Çekiyordu

Diyarbakır'da 18 yıldır solumun sıkıntısı çeken kadın bir saatlik ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

18 Yıldır Solunum Sıkıntısı Çekiyordu
Diyarbakır Özel Akademi KBB Dal Merkezi'nde Doç. Dr. Salih Bakır yönetiminde gerçekleştirilen bir saatlik ameliyatla 18 yıldır solumun sıkıntısı çeken hasta sağlığına kavuşturuldu.

RAHAT NEFESE KAVUŞTU

Diyarbakır'da 18 yıl önce olduğu guatr ameliyatı sonrasında her iki ses teli de felç olan Fatma Aktan isimli hasta Özel Akademi KBB Dal Merkezi'nde yapılan ve yaklaşık 1 saat süren ameliyat sonrasında rahat bir nefese kavuştu. 18 yıl önce geçirdiği ameliyattan sonra ses tellerindeki felçten dolayı rahat nefes alamadığını, konuşmasının etkilendiğini, bir kat merdiven dahi çıkamadığını, ev işlerini yapamadığını, yürümekte dahi zorlandığını ve nefes nefes kaldığını, hatta bazen Tıkanma nedeniyle acile kaldırıldığını, rahat bir nefes almayı özlediğini belirten hasta ameliyat sonrasında bu şikayetlerinden kurtulduğunu belirtti.

HASTA YAKINLARI DA RAHATA KAVUŞTU

Hasta kadar hasta yakınları da ameliyat sonrası rahata kavuştu. Çünkü hasta yakınlarının ifadesine göre hastada uyurken meydana gelen şiddetli horlama nedeniyle bina sakinlerinin dahi gece rahatsız olduğunu, bu yüzden çok muzdarip olduklarını belirttiler. Hastanın yakınları ameliyat sonrasında horlama şikayetinin bıçakla kesilir gibi düzeldiğini ve bundan dolayı duydukları memnuniyeti belirttiler.

"CİDDİ SOLUMUN SIKINTISI VARDI"

Özel Akademi KBB Dal Merkezi'nde operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Salih Bakır, guatr ameliyatlarında ses teli felci riskinin olabileceğini, bazen tek taraflı bazen ise çift taraflı felçler olabileceğini, tek taraflı felçlerde ciddi bir solunum sıkıntısı olmamasına karşın ses kalitesinde bozulmalar görüldüğünü, çift taraflı felçlerde ise en önemli problemin ciddi solunum sıkıntıları olduğunu belirtti. Doç. Dr. Salih Bakır sözlerine şöyle devam etti:

"Çift taraflı felçlerde solunum sıkıntısı çok şiddetli olabilir. Bu hastalar basit günlük işlerini dahi yapmakta dahi zorlanırlar. Bir kat merdiven çıkarken dahi dinlenme ihtiyacı hissederler. Bu hastalarda bir diğer ciddi sorunda solunum pasajının daralmış olması nedeniyle meydana gelen şiddetli horlama şikâyetidir ki nerdeyse evdeki diğer kişilerin uyuması imkânsızdır. Yapmış olduğumuz yaklaşık 1 saat süren bu ameliyattan sonra hastaların bu şikayetlerinde ciddi düzelmeler olduğunu görüyoruz"

Bu ameliyat tek taraflı ses teli felçlerinde uygulanıyor mu sorusu üzerine Doç. Dr. Salih Bakır: "Tek taraflı ses teli felçlerinde solunum sıkıntısı pek beklenmez, onlarda daha çok ses kısıklığı problemleri görülmektedir. Ses kısıklığına yönelik tedavi de cerrahi gerektirmektedir ve bu cerrahi şu anda doğuda sadece Özel Akademi KBB Dal Merkezi'mizde yapılmaktadır. Hatta şu an en son teknik olan titanyum implant tekniğini de kullanmaktayız" dedi. 

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2014, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER