HDP İle Hüda-Par Anlaştı

IŞİD'i protesto eylemleri sırasında ölümlere neden olan olayların büyümemesi için HDP ve Hüda-Par arasında STK'larca sürdürülen arabulucuk faaliyetleri olumlu sonuç verdi

HDP İle Hüda-Par Anlaştı
 

IŞİD'i protesto eylemleri sırasında ölümlere neden olan olayların büyümemesi için geçtiğimiz hafta sivil toplum kuruluşları Diyarbakır'da devreye girmişti. İslami ve sol kesimlerden STK temsilcileri, taraflarla görüşmeye başlamıştı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Hür Dava Partisi (Hüda Par) arabulucular tarafından yapılan görüşmelerin ardından geçtiğimiz gün Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Koordinesinde bir araya gelmeyi planladılar ancak gerekli hazırlıklar tamamlanamaması nedeniyle görüşmeyi gerçekleştiremediler.

Edinilen bilgiye göre, STK'ların iki taraf arasındaki görüşmelerinden anlaşmanın sağlandığı öğrenilirken, her iki tarafın da provokasyona gelmeme konusunda ortak görüş bildirdiği ve yapılacak toplantının çok gizli tutulması gerektiği ifade edildi. Tarafların her hangi bir provokasyon yaşanmaması için bugün-yarın bir araya gelme noktalarının çok gizli tutulacağı öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 17:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER