“Siz PKK'lı mısınız?“ Sözü Meclis'i Karıştırdı

MHP'li Oğan'nın arama motorlarıyla ilgili eleştirisine AK Partili Aydın'ın "Siz PKK'lı mısınız?" şeklinde bir soru yöneltmesi tansiyonu yükseltti.

“Siz PKK'lı mısınız?“ Sözü Meclis'i Karıştırdı
 MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Türkiye'de kaçakçılığın giderek arttığını ileri sürerek, "Şimdi Türkiye'de küçük başla büyük baş hayvanın da kaçakçılığı yapılıyor. Vallahi sizi tebrik etmek lazım hayvan kaçak giriyor, saman ithal ediliyor bir tek çiftçi yerli. Oldu olacak çiftçiyi de ithal edin" dedi.

MHP'li Oğan'ın arama motorlarıyla ilgili eleştirisine AK Partili Ahmet Aydın'ın "Ben de Sinan Oğan ve PKK yazdım 140 bin sonuç çıktı. Siz PKK'lı mısınız?" şeklinde bir soruyla karşılık vermesi Meclis'te gerginliği tırmandırdı.

"50 YILLIK NİŞANLILIK SONA ERMELİ"

TBMM Genel Kurulu'nda, Avrupa Birliği Bakanlığı, Kültür Ve Turizm Bakanlığı ve Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı ile bağlı kurumların bütçelerinin görüşmeleri devam ediyor. Bütçeler üzerine MHP Grubu adına söz alan Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin "nereden nereye" şeklinde değerlendirilebilecek bir süreç olduğunu söyledi.

AB Bakanlığı'nın, AB 2013 yılı ilerleme raporunu bir başarı gibi sunmasının anlamsız bir yaklaşım olduğunu ifade eden Belen, çünkü AB'nin temelinin malları ve emeğin serbest dolaşımı olduğunu, ancak Türkiye'nin bu aşamaya bir türlü gelemediğini söyledi. Belen, "50 yıllık AB yolculuğumuz gösteriyor ki bu iş iyice kilitlenmiş haldedir. Hükümet oturup, enine boyuna düşünüp yeni bir yol haritası çizmesi lazım. AB bizi oyalamaktadır. Samimi değildir. Tabiri caiz ise 50 yıllık nişanlılık sona ermelidir. MHP olarak evliliğe itirazımız yok. Sadece onurlu üyelik istedik. Onurumuzu kurtarmamız lazım" diye konuştu.

"AKP PROPAGANDASI DEVLET ELİYLE YAPILIYOR"

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan ise Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı'nın bütçesine ilişkin yaptığı konuşmada internetteki arama motorlarına, Ak Parti, kaçakçılık, gümrük, terör, PKK kelimelerini farklı kombinasyonlarla yazdığınızda çok sayıda sonuç çıktığını, bunun dikkat çekici bir durum olduğunu söyledi. Ak Parti iktidarı döneminde kaçakçılığın ayyuka çıktığını, iktidarın kaçakçılık ile özdeşleştiğini, kaçakçılıktan da en fazla terör örgütünün nemalandığını ileri sürdü.

Rekabet açısından medyada yaşanan durumun da kabul edilebilir olmadığını savunan Oğan, "TMSF el koyuyor bazı medya organlarına. Neden el konuluyor? AKP propagandası devlet eliyle yapılsın diye mi?" sorusunu yöneltti.

"MEMLEKETTE BORU DÖŞEYEN DÖŞEYENE"

Oğan, Türkiye'de sınırların yol geçen hanına döndüğünü kaçakçılığın organize atlı şebekelerce yapılır hale geldiğini de ileri sürerek, "Kaçakçılık öyle organize hale gelmiş, PKK terör örgütü kaçakçılığı o derece ilerletmiş ki sınıra boru döşemiş, yanına da bir rafineri koymuş. Bu yıl bu iş bayağı verimli hale gelmiş zeytinyağının da borusunu döşemişler. Memlekette sayenizde boruyu döşeyen döşeyene. Zeytinyağının kaçakçılığını yapmak için sınıra boru döşemişler" dedi.

"SİZ PKK'LI MISINIZ?"

Oğan'ın konuşmasının ardından Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın sataşma olduğu gerekçesiyle söz aldı. Oğan'ın arama motorlarına bazı kelimeleri yazarak çıkan sonuçlardan bir anlam çıkarmasının kabul edilebilir bir yanı olmadığını söyleyen Aydın, "Ben de Sinan Oğan ve PKK yazdım 140 bin sonuç çıktı. Siz PKK'lı mısınız? Bu mantıkla bu sonuca varabilir misin?" diye sordu.

Aydın, Oğan'ı hükümeti de ithal edin dediğini hatırlatarak, "Devri iktidarınız döneminde Kemal Derviş'i ithal eden sizler değil miydiniz? Bu konuşma baştan sona yanlış" dedi.

Oğan da tekrar söz alarak, ömrünün terör örgütüyle mücadele ederek geçtiğini, vatandaşın terazisinin en iyi terazi olduğunu bu terazinin herkesi ölçtüğünü söyledi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2013, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER