Tanrıkulu Kent Ormanı'nı Bakanlığa Sordu

Kent Ormanı için şehrin dinamikleri harekete geçerken siyasetçiler de boş durmuyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Tanrıkulu Kent Ormanı'nı Bakanlığa Sordu
 Kent Ormanı için şehrin dinamikleri harekete geçerken siyasetçiler de boş durmuyor.Diyarbakır Barosu eski başkanlarından CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, konuyu soru önergesi ise TBMM gündemine taşıdı.

Önergesinin, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını talep eden Tanrıkulu, yanıtlarını istediği soruları şöyle sıraladı:

"Sasına yansıyan haberlere göre, Çevre ve Şehircilik BakanlığıDiyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Kent Ormanı' olarak planlanan büyük yeşil alanın 1 parselini de içine alacak olan Hazine'ye ait araziyi Jandarma Genel Komutanlığı'na askeri alan olarak tahsis etti. Bu bağlamda; 1- Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Kent Ormanı' olarak planlanan büyük yeşil alanın Jandarma Genel Komutanlığına askeri alan olarak tahsis etmesinin gerekçesi nedir? 2-Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Diyarbakır'da Kent Ormanı oluşturulmasını neden engellemek istemektedir? 3-Türkiye genelinde Kent Ormanlarını yaygınlaştırmak Çevre ve Şehircilik Bakanlığının misyonu değil midir? 4-Diyarbakır ilinde kaç adet Kent Ormanı bulunmaktadır? 5-Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ''Kent Ormanı'' oluşturulması yaptığınız yardım tutarı ne kadardır? 6-Türkiye'de 2010-2015 yılları arasında iller itibariyle kaç adet Kent Ormanı oluşturulmuştur? 7-Türkiye'de 2010-2015 yılları arasında iller itibariyle Kent Ormanı oluşturulması için yaptığınız yardım tutarları ne kadardır? 8-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2010-2015 yılları itibariyle Diyarbakır ilinde yaptığı ağaçlandırma sayısı kaçtır?"

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2015, 17:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER