AMEDSPOR DİYARBAKIRSPOR'A YAPILAN SALDIRIYI KINADI

Spor Toto 3.Lig 2.Grup Çankırspor Yeni Diyarbakırspor A.Ş maçında müsabaka öncesi ve sonrası taraftarların ırkçı tezahüratlarla karşılaşan Yeni Diyarbakırspor A.Ş takımına bu ırkçı saldırılardan dolayı Amedspor kulübü olarak yapılan ırkçı saldırıyı şiddetle kınıyoruz

AMEDSPOR DİYARBAKIRSPOR'A YAPILAN SALDIRIYI KINADI
 Spor Toto 3.Lig 2.Grup Çankırspor Yeni Diyarbakırspor A.Ş maçında müsabaka öncesi ve sonrası taraftarların ırkçı tezahüratlarla karşılaşan Yeni Diyarbakırspor A.Ş takımına bu ırkçı saldırılardan dolayı Amedspor kulübü olarak yapılan ırkçı saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

"IRKÇILIĞA VE KÜFÜRLERE SESSİZ KALAN BİR ZİHNİYETİ KINIYORUZ"
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden  Amedspor  kulübü olarak hafta sonu oynanan müsabakada, küfürlü ve ırkçı saldırılara maruz kalan Spor Toto 3.Lig 2.Grup'ta mücadele eden Yeni Diyarbakırspor A.Ş takımına yapılan ırkçı saldırıları kınıyoruz.

Amedspor kulüp Eşbaşkanımız  İhsan Avcı değerlendirmede bulunarak, statlarda ve spor salonlarında sporun ruhuna, kültürüne aykırı olan küfür, hakaret,şiddet ve ırkçı saldırıları reddettiklerini söyledi.
Sporda hakaret, küfür,şiddet ve ırkçılığın hala devam ettiğini kaydeden Avcı, "Bizler hep şunu ifade ettik, yıllardır spor salonlarına statlara ekilen hakaret,küfür,ırkçılık ve şiddetin tohumları yerine hoşgörü sevgi barış tohumlarının atılması gerekir artık. Statlar arena, sporcular da gladyatör değildir. Bir an önce kişilik haklarına olan saldırıların son bulması ve son Yeni Diyarbakırspor A.Ş üzerinden yapılan olumsuz davranışları da kulüp olarak kınadığımızı ifade ederek, Spor'da milliyetçiliğe ve cinsiyete artık son demeliyiz ve bu olay buna son diyeceğimiz son olay olsun diyoruz." dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2015, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER