Karatede bir haftada 4 madalya

Adıyaman ilinde yapılan liseler arası Grup Türkiye Bölge Şampiyonası maçlarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor kulübümüzün sporcusu olan Sevda Artık 3.cü oldu. 14-16 Nisan 2014 tarihleri arasında Erzincan İlinde yapılacak olan finallerine katılmaya hak kazanan Sevda Artık, Erzincan'da derece yapmak için çok çalışacağını belirtti.Geçen yıl aynı turnuvada Türkiye 3.cüsü olan Sevda bu yıl kaçırdığı Şampiyonluğu kazanmak ve başarmak için çok yoğun çaba göstererek çalışma yapacağını söyledi. Sevda Vanlı - Hataylı rakiplerini 8-0 Tuncelili rakibi ise 5-1 gibi skorlarla geçerek bölge 3.cüsü oldu.

Karatede bir haftada 4 madalya
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulüp Antrenörümüz Ahmet Yazar yaptığı açıklamada '' Sevdanın iyi bir hazırlık döneminde geçtiğini ancak kilolarında 1996 doğumlu Gaziantepli son 3 yılın Avrupa Dünya şampiyonasının kadrosunun değişmez sporcusu  ile 2.turda eşleşmesini bir talihsizlik olarak değerlendirdi.Buna rağmen rakiplerine karşı iyi mücadele eden ama kazanan taraf olamadıklarını ve Türkiye şampiyonasında bunu başarmak için daha iyi çalışacaklarını söyledi.Sevda Erzincan'da yapılacak olan Finallerde Türkiye Şampiyonluğu için antrenmanlarına aralıksız olarak devam ediyor. Ümit ederiz ki sevda bize burada kulübümüzü iyi şekilde temsil edecektir.

Gaziantep ilinde yapılan Anadolu Yıldızlar liginde ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın takım fırtınası esti.12 İl arasında Genel Klasmanda 3.cü olarak 21-23 Nisan 2014 tarihleri arasında Elazığ ilinde yapılacak olan Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandılar.Batman ilinde olduğu gibi Amine Akçakmak 35 Kg. da yine tüm rakiplerini dize getirerek Altın madalyanın sahibi oldu. Özellikle Amine'nin rakiplerini sayı nakavt etmesi ve bizlere altın getirmesi bizleri ayrıca mutlu etti.

Bir diğer sporcularımız ise İremnur Yazar ve İremsu Akşahin rakiplerini yenerek finallere çıktılar. Finalde ise iyi performanslarına rağmen Altın madalyayı kaçıran sporcularımız buruk sevinç yaşadı.

Sevda ve Amine 2013 ve 2014  yılı içerisinde katıldıkları bütün müsabakalarda Altın madalya aldıkları için kendilerine turnuvada olan hakem ve hocaların Diyarın altın kızları diye isim verdikleri görüldü.

Karate Milli Takım Antrenörü Mehmet Yazar Ve Hasan Kaya'nın da antrenör olarak görev aldığı şampiyonada Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor kulübü sporcularının aldığı başarının çok iyi bir başarı ve derece olduğu söylediler.

Karate sporuna ve sporculara verdiği desteklerden dolayı Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor kulüp Başkanı Av.Metin Kılavuz’a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Ahmet Yazar , en kısa zamanda Avrupa ve Dünya Şampiyonasında derece yapmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyerek sözlerini''tamamladı.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER