Diyarbakır'da İş Geliştirme Merkezi Kuruluyor

Diyarbakır'da imalat sektörünün geliştirilmesi amacıyla İş Geliştirme Merkezi kuruluyor.

Diyarbakır'da İş Geliştirme Merkezi Kuruluyor
 Diyarbakır'da imalat sektörünün geliştirilmesi amacıyla İş Geliştirme Merkezi kuruluyor. Projeden hedefin kuluçka sistemi gibi esnafın küçükten büyüğe doğru kalkındırılması olduğu belirtildi.
Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan projeyle Diyarbakır'da İş Geliştirme Merkezi kuruyor. 30 değişik meslek gruplarının yer alacağı merkezde imalat sektörünün bölgede canlandırılmasının hedeflendiği belirtildi. Türkiye'de ilk kez uygulanacak bu projeyle girişimcilere hibe ve kredi desteği sunulacağı bildirildi. Son dönemlerde yaşanan olumlu hava ile birlikte birçok girişimcinin imalat sektörüne adım atmak istediğini dile getiren DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, girişimcilerin bu taleplerine DESOB, KOSGEB ve Karacadağ Kalkınma Ajansı olarak bir proje hazırladıklarını söyledi.

Bu projenin Türkiye'de bir model olacağını aktaran Ebedinoğlu, Türkiye'de ilk olarak uygulanacak bu projede Diyarbakır'ın pilot il olarak seçildiğini ifade etti. Buna benzer projelerin daha önce uygulandığını belirten Ebedinoğlu, modern bir sistemle ilkini burada gerçekleştirdiklerini ve İş Geliştirme Merkezi'nin inşaatının bir ay sonra biteceğini anlattı. Projede hedeflerinin kuluçka sistemi gibi küçüğü büyütmek olduğunu belirten Ebedinoğlu, "Bu merkezimizde 30 değişik meslek kuruluşları yer alacak. Oluşacak 30 atölyede özellikle GAP Projesi'nin hayata geçmesiyle birlikte sulama alanlarının artacağını göz önünde bulundurduğumuzda Diyarbakır'da tarım yan sanayisinde büyük bir patlama yaşanacağını biliyoruz. Biz de, tarım yan sanayisinde oluşacak imalathaneleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu projeden faydalanacak girişimciler öncelikle KOSGEB'in girişimcilik desteğinden faydalanacak. Girişimciler KOSGEB'den 27 bin lira hibe desteği alacak. Bir yılın sonunda ise faizsiz 70 bin lira kredi alabilecekler. Kurulacak İş Geliştirme Merkezi'nde sembolik olarak bir kira ödeyecekler. Bunun haricinde bu projeden faydalanacak girişimciler Karacadağ Kalkınma Ajansı'na sunacakları projede kendilerine öncelik tanınacak. Yani imalata yönelik girişimcilere büyük bir destek sunulacak. DESOB olarak, biz kurulacak olan İş Geliştirme Merkezi'nin öncü kuruluşu olacağız. Orada girişimcilerimize bir danışma bürosunu da kuracağız. Bu büroda girişimcilerimizin tüm sorunlarına çözüm üreteceğiz. Bu uygulayacağımız proje kuluçka sistemine benziyor. Yani küçüğü, büyüteceğiz. Girişimciler, bu merkezde 5 yılın ardından işini geliştirdiği takdirde kendisine tahsis edilen alan yeterli gelmezse, başka bir yere taşınabilir. Eğer 5 yıl boyunca bir başarı sergilemezse o girişimciyi çıkartıp, başka girişimciyi oraya yerleştireceğiz. Hedefimiz, burada her girişimcinin tecrübe kazanması, faizsiz kredi imkanlarına sahip olabilecekleri bir alt yapısını oluşturabileceğimiz bir imalat kampüsünü oluşturmak olacaktır. İş Geliştirme Merkezi'yle birlikte Diyarbakır'a yeni yeni sektörler yapmayı hedefliyoruz. Huzur ve güven ortamının kalıcı hale gelmesi bu saydığım proje ve düşüncelerimizin içerisinde öncelik taşımaktadır" dedi. - DİYARBAKIR

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2014, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER