Diyarbakır'da Jandarmanın 175. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 175. yıl dönümü Diyarbakır’da düzenlenen çeşitli etkinliklere kutlandı.

Diyarbakır'da Jandarmanın 175. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı
 Jandarma teşkilatının kuruluşunun 175. yıl dönümü Diyarbakır'da düzenlenen çeşitli etkinliklere kutlandı.
Jandarma teşkilatının 175. yıl dönümü kapsamında Diyarbakır Jandarma Alay Komutanlığı'nda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinliğe 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep, 2'nci Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Necdet Bilgin, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necat Güngör, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hilmi Atabay, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, askeri yetkililer, şehit aileleri ve gaziler, köy korucuları ve çok sayıda davetli katıldı.

Jandarmanın 175. yıl kutlama etkinlikleri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Öğrencilerin jandarma için yazdıkları şiirlerin okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hilmi Atabay tarafından yapıldı. Halkın jandarma teşkilatına sonsuz bir güven taşıdığını aktaran Atabay, jandarmanın vatandaşa insan merkezli ve kucaklayıcı bir şekilde yaklaştığını söyledi. Atabay, "Türk milletinin son güvenine mahzar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyet jandarması kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her alanında, ülkemizin her noktasında gece gündüz, sıcak-soğuk, yağmur, çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş ve olmaya devam edecektir. Yerleşik kurum kültürüne sahip personeliyle jandarma, üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu, vatandaşa insan merkezli adaletli, sevgi ve şefkatle, birleştirici kucaklayıcı yaklaşımıyla her zaman halkının yanında yer almıştır. 175 yıldır ulusuna ve ülkesine hiçbir karşılık beklemeksizin fedakarca ve kahramanca hizmet eden tarihi şan, şeref ve üstün başarılarla dolu kanun ordusu Jandarma Genel Komutanlığı'nın tüm personeli adına bu mutlu günümüzde teşriflerinizden dolayı en derin saygılarımı sunarım" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Diyarbakır Valiliği tarafından yürütülen Sosyal Destek Projeleri kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda derece kazanan öğrencilere hediyeleri dağıtıldı.

Kutlama töreni, davetlilerin resim sergisinin gezmeleriyle son buldu. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2014, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER