Diyarbakır'da Kadın Erkek Eşitliğini Heykeli Dikildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Heykel Atölyesi çalışması olan, kadın ve erkek eşitliğini simgeleyen heykel dikildi

Diyarbakır'da Kadın Erkek Eşitliğini Heykeli Dikildi
 Erkek egemen toplumun dayattığı düşünce biçimine karşı, kadın ve erkeğin eşitliğini destekleyen çift başlı Kartal heykeli Diyarbakır Diclekent Selahaddin'i Eyyubi Bulvarı'na dikildi.
Bölgeye özgü kültürel motifleri ön plana çıkarıp, kentin estetiğini yükseltmeyi hedefleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Heykel Atölyesi, çalışmalarına devam ediyor. Kentin önemli kavşaklarına, daha estetik bir görünüm kazandırmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Heykel Atölyesi Selahaddin'i Eyyubi kavşağına çift başlı heykel dikti.

HEYKEL 5 AYDA TAMAMLANDI

Heykel hakkında bilgi veren heykeltıraş Hüsamettin Saylık çift başlı Kartal heykelinin geçmiş tarihte çok farklı anlamlar yüklenerek yapıldığını ifade ederek, "Mezopotamya'dan çıkmış bir simgenin en iyi anlatım biçimi olarak kadın ve erkek eşitliğini simgelemesini istedik. Bundan kaynaklı olarak figürleri dişi ve erkek olarak işledik" dedi. Çift başlı Kartal heykelini yaklaşık 5 aylık zaman diliminde tamamladıklarını kaydeden Saylık,"Bu tarz çalışmalarla Kent estetiğine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Bilindiği gibi Kent estetiği, ortak yaşam kültüründen yani kamusal alanların estetik yoldan üretilmesi, biçimlendirilmesi, dönüştürülmesi ve estetik değer olarak geleceğe taşınmasıyla başlar" diye konuştu.

Saylık, çevreye, doğaya, kültürüne dolayısıyla kendisine yabancılaşan insanın dönüştürülmesi özündeki estetik algı ile kurulan duygudaşlık ile mümkün olduğunu sözlerine ekledi. Saylık; "Biz de sanat atölyesi olarak bu şiarla kentimize katkı sunmaya çalıştık. Bundan sonra da bu tarz çalışmaları da yapmaya devam edeceğiz" diyerek konuşmasını tamamladı. Heykel Atölyesi heykel ve heykeltıraşlığın gelişimi için ileri ki tarihlerde kursta açacak. 
Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2014, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER