Barışa Doğru Bisiklet Turu Diyarbakır’da

Bisiklet Kültürünü Geliştirme Spor Kulübü Derneği ve Atilla bisiklet takımı sporcuları, İstanbul istikametinden başlattıkları 'Barışa Doğru Bisiklet Turu' kapsamında geldikleri Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.'Barışa...

Barışa Doğru Bisiklet Turu Diyarbakır’da
Bisiklet Kültürünü Geliştirme Spor Kulübü Derneği ve Atilla bisiklet takımı sporcuları, İstanbul istikametinden başlattıkları 'Barışa Doğru Bisiklet Turu' kapsamında geldikleri Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

'Barışa Doğru Bisiklet Turu' adı altında İstanbul istikametinden başlatılan bisiklet turu kapsamında Diyarbakır’a gelen Bisiklet Kültürünü Geliştirme Spor Kulübü Derneği ve Atilla bisiklet takımı sporcuları Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ziyarette bulundu. Konuklarını karşılayan Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İlhan Diken’e, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fahrettin Çağdaş ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı eşlik etti. Geçilen yollarda kendilerine yönelik ilgi ve farkındalıktan memnun olduklarını belirten Atilla bisiklet takımı kaptanı Atilla Atay, "Halkımız ve devletimiz için olumlu bir gelişme olduğunu düşündüğümüz bu süreç için sivil toplum kuruluşlarının, sanatçıların, sporcular ve daha geniş bir kitleye hitap eden kişi ve kurumların destek vermesi, bunu dillendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu organizasyon vesilesiyle, halkımıza sporun saf ve temiz doğasını, dünyanın insanlık için en faydalı araç olarak seçtiği bisikletin, özgürlük ve mutluluk sembolüyle birleştirerek çok yönlü mesaj vermeye çalışacağız” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyarette bulunan sporcuları çiçeklerle karşılayan Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İlhan Diken, konuklarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Diken, "Barış için pedal çeviren siz değerli dostlarımızın katkılarıyla, belki de şimdiye kadar hiç bisiklete binmemiş çocuklarımız sizler sayesinde bisiklet sürecekler kentimizde” diye konuştu. Çalışmakta olan çocukların, istismar edilen çocukların, çoğunluğunun babalarının cezaevlerinde olan ve umut içinde babalarının özgürlüklerine kavuşmasını bekleyen çocukların durumuna değinen Diken, "Tabi sadece bisiklet değil, sizlerin sergilediği bu çabalar ve etkinlikler sonucunda bu çocuklar belki de yarın babalarına kavuşacaklar” şeklinde konuştu.

Önemsedikleri spor dallarının olduğunu belirten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fahrettin Çağdaş ise “Kadın basketbolu ve voleybolu, engelliler futbolu dahil olmak üzere bin 350’ye yakın sporcumuz var. Bu sporcularımız semtlerde kadınlara, çocuklara yönelik aktiviteler yürütüyor. Bu süreçte en fazla mağdur olan sıkıntı yaşayan çocuklara ve gençlere yönelik faaliyetler de yürütüyoruz. Semt spor salonlarını oluşturmaya başladık. Bu yıl iki tanesini kentin en yoksul mahallesi konumunda olan Ben u Sen ve Hasırlı’da oluşturuyoruz" ifadelerini kullandı. Büyükşehir bünyesinde geleceğe yönelik en önemli yatırımlardan bir tanesinin yoksul çocukların barınma ve diğer giderlerini karşılayabilecek mekanları oluşturmak olduğunu belirten Çağdaş, "Türkiye’de yapılan atletizmden folklora kadar onlarca alanda faaliyetler yürütüyoruz. Ancak bisiklet bunun içinde yoktu. Sizin bu gelişiniz de buna vesile olur” dedi.

Görüşmelerin ardından turun amacına yönelik olarak 70 adet bisiklet Atilla bisiklet takımı tarafından kimsesiz ve yoksul çocuklara verilmek üzere Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı’ya temsili teslim edildi.

Sporcular, 8 etaptan oluşan ve toplamda bin 545 kilometrelik turlarının kalan kısmını Mardin’de tamamlamak üzere Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünden Mardin istikametine doğru yola çıktı.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2013, 23:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER