Diyarbakır’da Hes Yürüyüşü

Diyarbakır’da Dicle Nehri üzerine kurulacak üç Hidroelektrik Santral (HES) projesine tepki gösteren Mezopotamya Ekoloji Hareketi, ‘Tarihe, kültüre ve yaşam alanlarına sahip çık’ sloganıyla yürüyüş düzenledi.Dağkapı Meydanı’nda...

Diyarbakır’da Hes Yürüyüşü
Diyarbakır’da Dicle Nehri üzerine kurulacak üç Hidroelektrik Santral (HES) projesine tepki gösteren Mezopotamya Ekoloji Hareketi, ‘Tarihe, kültüre ve yaşam alanlarına sahip çık’ sloganıyla yürüyüş düzenledi.

Dağkapı Meydanı’nda toplanan kalabalığın Dicle Nehri köprüsüne kadar yapmayı planladığı yürüyüşe polis ekiplerinin trafiği aksatacağı gerekçesi ile izin verilmediği için, Ticaret ve Sanayi Odası’nın arkasında bulunan surlar önünde son buldu. Yürüyüşe BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Mezopotamya Ekoloji Hareketi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplanan kalabalık adına bir açıklama yapan Mezopotamya Ekoloji Hareketi Derneği üyesi Gültekin Aydeniz, tarihe, kültüre ve doğaya sahip çıkmak için bir araya geldiklerini söyledi.

BDP Muş Milletvekili Demir Çelik ise nehirler üzerine kurulmak istenilen HES’lerle insanları doğaya yabancılaştırmaya çalıştıklarını söyledi. Çelik, “Biz öylesi bir yaşamı istemiyoruz, doğayla doğal olan bir yaşamdan yanayız. Onunla birlikte sonuna kadar mücadele ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından kalabalık sessizce dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2013, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER