DİCLE VE YÖRESİ HES'TE RİSK DEĞERLENDİRMESİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPTI

Dicle ve Yöresi HES İşletme Müdürlüğü bünyesindeki İş Güvenliği Uzmanı, İşyeri Hekimi, EÜAŞ ve Yüklenici çalışanları ile birlikte oluşturulan bir ekip vasıtasıyla Risk Değerlendirme ve Acil Durum Planları ile ilgili çalışmalara Mayıs 2013'te başlandı.

DİCLE VE YÖRESİ HES'TE RİSK DEĞERLENDİRMESİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPTI
 Dicle ve Yöresi HES İşletme Müdürlüğü, bünyesindeki Dicle HES, Kralkızı HES ve Batman HES için Risk Değerlendirme çalışmaları Haziran 2013 sonunda, Acil Durum Planları ile ilgili çalışmalar ise 15 Temmuz 2013'te tamamladı. Yapılan bu çalışmalar esnasında çalışanlar, işyerinde var olan tehlike kaynaklarındaki potansiyel riskler hakkında bilgilendirildi ve bu risklerin kaynağından yok edilmesi veya kabul edilebilir seviyeye çekilmesi için geliştirilen çözümler sahada uygulandı. Acil Durum Planında HES'lere özgün acil durumlar ve bu gibi durumlarda kişi ve ekiplerin nasıl davranacakları ile ilgili roller belirlenerek akış şemaları hazırlandı.

İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında yapılan İSG temel eğitimiyle birlikte alınan ortam ölçümleri (ısı, nem, gürültü), teçhizatlara ait periyodik testler, risk değerlendirmesi, acil durum planları, MSDS raporları, yangın tatbikatları, arama-kurtarma ve yangın eğitimleri sayesinde Şirketimiz personeli ve yüklenici firma çalışanları daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışma olanaklarına kavuştu. Dicle ve Yöresi HES İşletme Müdürlüğü, bünyesindeki santralleri kapsayan risk değerlendirmesi ve acil durum planları ile ilgili çalışmaların ardından risk analizinin dokümante edilmesi için gerekli çalışmaları başlattı.​

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2013, 08:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER