Yeni Bölge Müdürü Öztürk Kolları Sıvadı

Trt Bölge Müdürülüğüne atanan Abdullah Öztürk bölgede sevinçle karşılandı.

Yeni Bölge Müdürü Öztürk Kolları Sıvadı

Diyarbakır ve bölgeyi çok iyi bilen ve aslen Mardin Nüsaybinli olan Abdullah Öztürk TRT Diyarbakır Müdürlüğüne atandı.   En son TRT Ankara’da görev yapan Abdullah Öztürk, Harran Üniversitesinde öğretim görevlisi iken TRT kurumuna geçerek TRT 6’da birçok programın yapımcılığını yaptı. TRT Diyarbakır Müdürlüğü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Akdeniz bölgesine uzanan 3 ülkeyle sınırı bulunan geniş bir alanda yayın hizmeti vermekte. Televizyon, haber ve radyo birimlerinde oluşan TRT Diyarbakır Müdürlüğü, bölgenin kültürel ve sosyal değerlerini ekrana taşımakta. TRT Diyarbakır Müdürlüğü, TRT’nin bütün kanallarının bölgeden gerçekleştirdiği yayınlara yapım ve yayın desteği vermekte. Ayrıca, TRT6 kanalının iç yapımlarının önemli bir bölümü burada gerçekleştirilmekte.   Akademik düzeyde Kürtçe bilen Abdullah Öztürk’ün TRT Müdürlüğüne atanması özellikle kurumun başında bölgeyi iyi bilen ve sevilen daha öncede başarılı işlere imza atması hem bölgede hemde kurumda sevinçle karşılandı.

Abdullah Öztürk İcraatlara Başladı

İki yıldan beridir yayınlarına ara veren Gap Radyosunu yeniden yayınlara başlaması ile Öztürk icraatlarına başladı. İki

yıldır bölgesel yayınlara ara verilen TRT Gap-Diyarbakır Radyosu'nda 1 Ocak 2015 Perşembe gününden itibaren düzenli bölgesel yayınlara yeniden başlanıyor. Her gün 10.00 – 12.00 saatleri arasında "Yöremizden" adıyla ve canlı olarak yayınlanacak programda, Gap – Diyarbakır Radyosu'nun yayın alanına giren yaklaşık 15 ildeki güncel gelişmelere sıklıkla yer verilecek.

Yöremizden Programı'nda yalnız güncel gelişmeler değil, konusunda uzman konuklarla yapılacak söyleşiler eşliğinde; yörenin tarihi-turistik değerleri, spor gelişmeleri, dini sohbetler, kadın, çocuk ve gençlere yönelik etkinlikler, sağlık, hukuk, çevre, eğitim konuları, günlük hava ve yol durumu bilgileri, kültür – sanat etkinlikleri ve her türden bolca müziğe yer verilecek.

TRT ŞEŞ İçinde yayınların daha iyi yapılması için Teknolojik eksiklerin ve fiziki durumun iyilileştirilmesi konusundada çalışmalara başlandı. TRT ŞEŞ iç yapımlarının çoğunun yapıldığı Diyarbakır Stüdyolarında yapılacak yenileme ve teknik destekle daha sağlıklı yayınlar yapılcak.

Kurumun Fiziki anlamda yeni stüdyo ihtiyacı ile ilgilide kolları sıvayan Yeni Bölge Müdürü Çınar yolunda bulunan TRT Vericiler bölümünde bazı planlamar yaparak daha verimli hale getirmeye çalışacağı gelen bilgiler arasında. 




Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2014, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER