Bağlar Belediyesi'nden Örnek Davranış

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi, kan bağışıyla hayat kurtarmak ve vatandaşların yaşadığı travmatik sorunlara çözüm bulmak için web sitesinde ‘Kan Bankası’ kurdu.Bağlar Belediyesi toplumsal sorunlara çözüm ortağı olmak...

Bağlar Belediyesi'nden Örnek Davranış
Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi, kan bağışıyla hayat kurtarmak ve vatandaşların yaşadığı travmatik sorunlara çözüm bulmak için web sitesinde ‘Kan Bankası’ kurdu.

Bağlar Belediyesi toplumsal sorunlara çözüm ortağı olmak ve toplumun temel sorunlarından biri olan kan bağışına ilgiyi artırmak amacıyla kendi web sitesinde kan bankası sistemini kurdu. Başlatılan bu yeni uygulamayla birlikte duyarlı yurttaşların kana ihtiyacı olan hasta yakınlarına daha çabuk ulaşılabilecek. Konuya ilişkin konuşan Bilgi İşlem Müdürü Serdar Yiğit, bölge genelinden çoğu yurttaşların hastalarını Diyarbakır’a getirdiklerini belirterek, “Durum böyle olunca bölgeye sevki istenilen hastalarla ilgili hasta yakınlarının kan bulmada ciddi sıkıntılar yaşadıklarını görüyoruz. Bu konuda özellikle karşılaştığımız problemlerin başında acil hastalar için ihtiyaç duyulan kanın bulunamamasıdır” dedi.

“AMAÇ YURTTAŞLARIN MAĞDUR OLMAMASI”

Belediye olarak bu soruna çözüm olmanın yollarını aradıklarını dile getiren Yiğit, web sitesinde hasta yakınlarının kan ihtiyacını karşılayabilmek ve yurttaşlara kolaylık sağlamak için kan bankası sayfası oluşturduklarını söyledi. Yiğit, “Kan bağışında bulunmak isteyen duyarlı yurttaşlarımız sitemizdeki ilgili kan bankası başlıklı alanına girer. İsim, soy isim, telefon numarası ve kan gurubunu yazarak, veri tabanımıza kaydolmuş oluyor. Kana ihtiyaç duyan yurttaşlarımız da ilgili alanda arama yaparak ihtiyacı olan kan gurubunu daha kolay bir şekilde bulma şansına kavuşuyor. Herhangi bir arayışa girmeden bu uygulama üzerinden dilediği kan gurubuna anında ulaşabiliyor. Bizim amacımız yurttaşlarımızın daha fazla mağdur olmadan en kıza sürede kan ihtiyaçlarını gidermesi. Hasta yakınları belediyemizi de arayabilir ve bu konuyla ilgili görüşlerini aktarabilirler” şeklinde konuştu.

Kan Bankası’na kayıt yapmak için //www.baglar.bel.tr/KanBankasi adresine girilmesini gerektiği ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2013, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER