Lice Adem Kadınları Bilinçlendiriyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Diyarbakır’ın Lice ilçesinde açılan Aile Destek Merkezi (ADEM) ilçedeki kadınları bilinçlendirmek için eğitimlerini sürdürüyor.Ücretsiz olarak sürdürülen çalışmaların ilçede ikamet...

Lice Adem Kadınları Bilinçlendiriyor
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Diyarbakır’ın Lice ilçesinde açılan Aile Destek Merkezi (ADEM) ilçedeki kadınları bilinçlendirmek için eğitimlerini sürdürüyor.

Ücretsiz olarak sürdürülen çalışmaların ilçede ikamet eden kadınlardan yoğun ilgi gördüğü belirtildi. Kadınlara her türlü desteğin sunulduğu merkezde çeşitli eğitimler verilerek, kadınların daha aktif hale gelmesinin sağlandığı bildirildi. Çalışmalar kapsamında Lice ADEM’de kadınların ihtiyaçlarını karşılamaları, açmaları ve daha iyi bir anne ile daha iyi bir eş olmaları için neler yapmaları konusunda uzman personel tarafından eğitim verildi. Lice ADEM Koordinatörü Funda Ercan, “Her türlü imkanın ücretsiz olduğu Lice Aile Destek Merkezi kadınlarımızın ve genç kızlarımızın sosyalleşmesi, ufuklarını açmaları, ihtiyaçlarını karşılamaları, daha iyi bir anne ve eş nasıl olması gerektiği ve çalışma hayatının kapılarını aralamaları yönünde bilinçleniyorlar” dedi.

Lice ADEM’de 15 günlük periyotlarla eğitim seminerlerinin sürdüğünü belirten Ercan, ‘İyi anne ve iyi eş nasıl olunur’ seminerine 80 kadının katıldığını söyledi. Ercan, seminerlerin uzmanlar tarafından verildiğini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2013, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER