BİSMİLLİ KIZIN 15 TEMMUZ YORUMU

HABER: AHMET BEŞENK Geçtiğimiz günlerde Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan, 150 öğrencinin duygularını yansıttığı ‘’Genç Beyinler Yeni Fikirler’’ adlı kitabı yayınlandı. Yayınlanan kitabın her bir sayfası apayrı duygulara tercümanlık yaparken sayfa 35 ise bir başkan anlamlıydı. 9. sınıf öğrencisi Ayşe Değirmenci’nin kaleme aldığı 15 Temmuz Demokrasi Zaferi adlı kısa yazısında darbe girişimini kapkara bir kabus olarak tanımlaması gençler üzerinde yarattığı tahribatı da gözler önüne serdi.

BİSMİLLİ KIZIN 15 TEMMUZ YORUMU

 250’ye yakın insanın şehit olduğu ve binlerce memleket evladının gazi kaldığı 15 Temmuz hain darbe girişiminin yarattığı psikolojik tahribatlar artık çocukların kalemi ile kitaplaştı.

Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan ‘’Genç Beyinler Yeni Fikirler’’ adlı kitapta yer alarak ve tarihe not düşülen 15 Temmuz temalı yazıyı Bismil Mecit Çelik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi Ayşe Değirmenci kaleme aldı.

Değirmenci yazısına şu mısralarla başlıyordu: “Ülkemiz üzerine oynanan oyunları açığa çıktığı gece…Öyle bir geceydi ki en yakınımızın bile bizi sırtımızdan vurabileceği bir gece…”

Mısralarındaki anlamı adeta yaşarcasına aktaran Değirmenci’nin paylaşımı adeta birer ibret abidesi olarak hainlerin önüne dizeler olarak serilirken yaşadıklarının oluşturduğu ağır tahribatı da haykırıyordu.

150 öğrencinin hazırladığı ve her birinin apayrı bir lezzet kattığı kitap ile ilgili olarak açıklamada bulunan Bismil Milli Eğitim İlçe Müdürü ve Erdemliler Hareketi Yönetim Kurulu üyesi Aydın Ak, yaptıkları çalışmadan duydukları haklı gururu yaşıyor.

‘150 ÖĞRENCİNİN KİTABI’

Aydın Ak, yaptığı açıklamasında Diyarbakır’ın kadim bir kent olduğuna vurgu yaparak şunları kaydetti: “ Anadolu’muzun tarih kokan sahabeler evliyalar şehri, 33 medeniyete ev sahipliği yapmış, ilim irfan yuvası Diyarbakır’ın şirin ilçesi Bismil’den Selamlar. Bünyemizde hazırlanan ‘’Genç Beyinler Yeni Fikirler’’ adlı kitabımız Bismil ilçemizde bir ilke imza atmıştır. Okullaşma oranımızın yüksek ve genç nüfusumuzun fazla olduğu bu şirin ilçemizde, okullarımızda eğitim öğretim gören yaklaşık 35 bin öğrencimiz bulunmaktadır. İlçe milli Eğitim Müdürlüğü olarak, bu 35 bin öğrencimizden, düşüncelerini ve hayallerini dile getirebilmelerine fırsat oluşturabilmek amacıyla öğrencilerimizin yıl içerisinde ortaya koyduğu çalışmalarda, kültürel geçmişimizi gelecek kuşaklara nasıl aktarılabildiğini; kendinden, duygularından, hayallerinden emin bir gençlik yetiştiğini ortaya koydular. Her okul düzeyinde “karikatür, şiir, günlük, kısa hikaye” türündeki eserleri bir araya getirerek kalıcı hale getirdik. Gelen yazıları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan komisyon tarafından titiz bir incelemeden geçirildikten sonra bir yazarı olan kitap değil 150 yazarı olan bir kitap çıkardık. İyi bir kitap, önerilerini, görüş ve yeteneklerini ortaya koyan insanlardan oluşan bir ekip ile mümkündür. Bu çalışma tamamıyla bir ekip çalışmasıdır. Bana kitabı imzalatmak için yanıma gelenler oldu. Onlara bu kitabı imzalayamam, çünkü bu kitabın yazarı ben değilim bu kitabın yazarı 150 genç beyindir.” Dedi.

‘GENÇLERE HEP GÜVENDİM’

Gençlere hep inanan ve desteklerini esirgemeyen Aydın AK’ın katkılarıyla sadece gençlerimizin katılımıyla oluşturulan bu kitapla Bismil’ de bir ilke imza attı.

Gençlere yönelik çalışmaları ile sürekli gündeme gelen Ak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Okumak, düşünmek, yazmak ve resmetmek insanı var eden, anlamlı kılan ve geleceğe taşıyan eylemlerdir. İnsan hep düşünmüş, hayatı sorgulamış ve bunun sonucunda kendini, düşündüklerini değişik yollarla ifade etmiştir. Bu ifade bazen bir söz, bazen bir yazı, bazen bir resim, bazen de müzikle can bulmuştur, hayat olmuştur. Ben bu yolda genç ve dinamik öğrencilerimizin duygularını, heyecanlarını, düşüncelerini ve hayallerini önemsedim, dile getirebilmelerine fırsat oluşturdum. Çünkü çocuklarımıza hedef aşılarsak, özgüven verirsek her şeyi başarabilirler.”

 

‘YARINLARDAN UMUDUMUZ GENÇLERDİR’

Doğru yetişmiş ve sağlıklı düşünebilen yeni bir jenerasyonun umudun da simgesi olacağını hatırlatan Aydın Ak, konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı: “Bizim gücümüz, milletimizin umudu gençlerdir. Biz gençlerimize yol açtık ve başaracaklarına inanıyoruz. Kitap tanıtımı ve sonrasında çok yoğun ilgi gördük. Öğrencilerimizin 2017-2018 eğitim öğretim yılında da böyle bir kitap çalışması olacak mı? Sorusuna “yeter ki siz isteyin devamı da daha güzel bir şekilde olacaktır. Geleneksel hale getirdiğimiz “Karneni getir kitabını götür” kampanyamız kapsamında karnesini getiren her öğrenciye “Genç Beyinler Yeni Fikirler” kitabımızı hediye edeceğiz. Kitabımızda ilkokul 1. Sınıftan 12. sınıfa kadar her öğrencimizin eseri bulunmaktadır. Kitap tanıtımında küçük yazarlarımız anne ve babalarıyla büyük bir coşkuyla katılım sağladılar. Bu kitabın basımında maddi ve manevi desteğini esirgemeyen İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç’e çok teşekkür ederiz. Kısacası yetenekli öğrencilerimiz ürünlerini yayımlayarak onları heveslendirmek, edebiyat ve sanat sevgilerini tutkuya dönüştürebilmek üzere sürdürdüğümü projemizde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım. Tarihe not düşmek adına, bu eseri okuyucusuyla buluşturmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.”

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2017, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER