DİYARBAKIR’IN AĞABEYİ DİYARBAKIR’DA

HABER: AHMET BEŞENK Diyarbakır’ın Sur ilçesinde olayların yaşandığı dönemde korumasız olarak Sur içine giren, daha sonra da Diyarbakır insanının kalbinde aracısız yer edinen ağabeyleri Metin Külünk bugün Diyarbakır’da. Külünk, bu gün saat 15.00’te Dicle Üniversitesi Külttür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek olan toplantıya katılacak. Erdemliler Hareketi Derneği Diyarbakır il temsilcisi Atilla Kaymaz, Metin Külünk’ün Dicle Üniversitesinde vereceği konferans ile referandum sürecini daha net algılayabileceklerinin altını çizerek konferansın önemini vurguladı.

DİYARBAKIR’IN AĞABEYİ DİYARBAKIR’DA

 Erdemliler Hareketi Diyarbakır il temsilcisi Atilla Kaymaz gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kaymaz, en önemli olgunun 15 Temmuz ruhunun diri tutulması gerektiğine vurgu yaparak doğru bilgilerin alınması noktasında Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün konferanslarına iştirak etmenin önemine değindi.

 

Atilla Kaymaz yaşananların çok önemli detaylar barındırdığını da ifade ederek şunları kaydetti: “Öncelikle 15 Temmuz ruhunun yaşatılması, diri tutulması ve hiç unutulmaması gerekiyor. Ayrıca 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasıyla yeni anayasa ve yeni Cumhurbaşkanlığı sistemini vatandaşlarımıza doğru, anlaşılabilir bir şekilde anlatmak adına sistemi bir bütün olarak ifade etmek için çeşitli programlar düzenliyoruz. Tabi 15 Temmuzun ruhunun önemi şuradan geliyor, biliyorsunuz içimize sızmış, tüm kurumlarımıza kadar girmiş, Asker, polis kılığına girmiş teröristlerle mücadele ediyor bu ülke. Bu mücadelede Sayın Devlet başkanımız Recep Tayyib Erdoğan’ın yalnız olmadığını vurgulamak istiyoruz. Biz ve bizim gibi STK’lar samimiyetle, onların dik duruşlarıyla birlikte kendimizin de aynı dik duruşları sergileyerek bu yolda kendileri ile birlikte olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Biz, ülkemizin, devletimizin bekasını düşünüyoruz, biz insanlarımızın daha huzurlu, mutlu, müreffeh seviyede yaşayabilecekleri bir toplumun yaratılması mücadelesi içersindeyiz.” Dedi.

 

Bölge halkının uzun yıllar acılar çektiğini de hatırlatan Kaymaz, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “Doğu ve Güneydoğu halkı uzun yıllar boyunca terör nedeni ile sıkıntılar yaşadılar. Bölge olarak terörden muzdaripiz, bu rahatsızlığımız hep oldu. Bölge olarak terör olaylarının sürekli olduğu karışık olduğu bir ortamda, bomba, silah seslerinin geldiği bir ortamda çocuklarımızın geleceğini inşa etmek istemiyoruz. Biz çocuklarımızın geleceğini 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşıldığı güçlü bir Türkiye yolunda ilerleyen bir noktada geleceklerini inşa etmek istiyoruz. Tüm amacımız, mücadelemiz terör örgütlerinin olmadığı, Dünyanın gıpta ile baktığı güçlü bir liderle yeni Türkiye’yi inşa etmek için üzerimize düşen tüm görevleri kendi çabamız ile yerine getirmeye çalışıyoruz.” Dedi.

 

4 Aralık 2016 tarihinde Diyarbakır’a gelen Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün 15 Temmuz temalı konferansını hatırlatan Kaymaz: “4 Aralık 2016 tarihinde Diyarbakır’da 15 Temmuz’da yeni anayasa ve başkanlık sistemi ile birlikte 15 Temmuz ruhunu anlatan büyük bir konferans gerçekleştirmiştik. Sayın Cumhurbaşkanımızın 40 yıllık yol arkadaşı, bu davanın samimi adamı. Türkiye’nin ağabeyi Metin Külünk tüm ülke genelinde aralıksız bir şekilde, büyük bir özveri, çaba ve mücadele ile bu sistemi anlatması, bu davaya sahip çıkması bizi hakikaten gururlandırmıştır. Diyarbakır’ın yüreğinde ayrı bir yeri olan Sayın Külünk yaşamının bir bölümünü burada geçirmiştir. Öyle sanıyorum ki bu özel duruş aynı güzellikle Diyarbakır halkının yüreğinde yer etmiş ki Metin Külünk’ü ağabeyleri olarak kabul etmişler. Sur olayları dönemlerinde, çatışma ortamında yine Metin Külünk vekilimiz Ankara’dan oturmakla Diyarbakır’ı okuyamazsın diyerek Sur içine girmiş, insanları ile kucaklaşmış, o anı, o acıyı paylaşmıştı. İşte Diyarbakır onun için bu kadar değerli ve önemli. Bu nedenle Diyarbakır’ın ağabeyi olan Metin Külünk’ün Dicle Üniversitesinde gerçekleştireceği konferans bu nedenle çok önemli. Tüm halkımızı bekliyoruz.” Dedi. 

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2017, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER