ESNAF MEDYA'DAN DESTEK İSTEDİ

HABER: AHMET BEŞENK Diyarbakır’ın Sur ilçesinde gözle görülür hareketlilik esnaflara yansıyor mu? Esnaflar bu konuda neler düşünüyor? Esnaflar kimlerden neler istiyor? Gibi birçok sorunun cevabını Öz Diyarbakır Gazetesine açıkladılar. Sur esnafı yeniden eski canlı günlerine kavuşmak için medyadan da destek istedi.

ESNAF MEDYA'DAN DESTEK İSTEDİ

 Diyarbakır’ın Sur içi semtinde çalışma yaşamlarını sürdürmeye gayret eden esnaflar Medyadan Sur bölgesinin güvenli olduğunun aktarılması noktasında destek istedi. Özellikle medyada çıkan haberlerde dikkat edilmesi gereken hususların olduğunun altını çizen Sur ilçesinde toptan ayakkabı satışı yapan esnaflarından Mehmet Fatih Kafadar, Sur ilçesindeki hareketliliğin esnafa yansımadığını belirterek şunları söyledi: “Bu hareketlilik esnafa yansımıyor. Sur’un eski dönemi ile kıyaslarsak büyük bir hareketlilikte yok, bu hareketliliğin olmamasının sebebi ise insanların biraz korkularından kaynaklanıyor. Basın tarafından Sur içi bölgesinin en güvenli yer olduğu anlatılmalı. Böylece insanlar tereddüt etmeden sur içersine gelebilmelidir. İnsanların kafasında sanki Sur içi bölgesi hala eskisi gibi bir düşünce yer etmiş durumda, bu algı da Sur içine gitmeyelim olarak yansıyor. Vatandaş hala olayların, silahların, patlamaların olduğu düşüncesinde. Sur içinin güvenli olduğunun öncelikle basın tarafından dile getirilmesi gerekiyor. Ticaret ve Sanayi odasının, esnaf odalarının ve kamu yetkililerinin bu konuda çalışmalar yapmaları gerekiyor. Bence Sur içi şu anda en güvenli bölge.”

 

Yine Sur içi esnaflarından Ömer Faruk ise yaşanan hareketliliğin kendilerine yansımadığının altını çizerek : “Şu anda esnaf perişan durumdadır, gördüğünüz kalabalığın da bize yansıması olmuyor. Devletimiz sağ olsun dükkanlarımızın dış cephesini yaptı. Bizlere söz verilen kredilerin hepsi boş çıktı, Sur içinde hiçbir esnaf kredi alamadı. Vaatlerin yerine getirilmesini bekliyoruz.” Diyerek sitem etti.

 

Bir başka Sur içi esnafı olan Peynirci Adil Aydın ise satış defterini göstererek bir gün içinde toplam satışının 72 TL olduğunu belirterek: “Bir gün içinde yaptığım satış bu. Bu satışın en az 60 TL’si benim maliyetimdir. Bu maliyete içinde elektrik, su ve diğer harcamaları eklemiyorum. Varın Sur esnafının halinin rakamlara yansımış haline bakın. Ticaret tamamen durma noktasına gelmiş ve hepimiz iflasın eşiğindeyiz, bir çoğumuzda dükkanları kapamış vaziyetteyiz. Acil destek sağlanması gerekiyor.” Dedi.  

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2017, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER