HIRSIZLIĞA DUA İLE ÖNLEM

AHMET BEŞENK Sürekli olarak klimalarının dış ünitesi çalınan cami cemaati önlem olarak klimalarının dış ünitesine dualar yapıştırarak cami malı olduğu uyarısında bulundular. Uyarıları dikkate alan hırsızlar cami malına dokunmuyorlar artık.

HIRSIZLIĞA DUA İLE ÖNLEM
 Diyarbakır’ın Ofis Bölgesinde bulunan bir binanın altında faaliyet sürdüren ve vatandaşlar tarafından ibadethaneye çevrilen bodrum katının klimalarının dış üniteleri hırsızlar tarafından sürekli çalınıyordu. Cami cemaatinin aldığı tüm önlemlere rağmen sürekli çalınan klimaların tekrar çalınmaması için önlem amaçlı alışılagelmemiş bir yöntem denendi. Cami Cemaati sürekli çalınan klimalarının dış ünitelerinin üzerine Besemell-i Şerifi yazıp, klima dış ünitesinin camiye ait olduğunu ve ALLAH rızası için götürmemelerini rica eden yazılar yazdılar.

 

Yapılan uygulama sonrasında klimalarının dış ünitelerinin çalınmadığını gören cami Cemaatinden Cihat Toprak: “Sürekli klimamızın dış ünitesi çalınıyordu. Caminin zemin katta olması ve havasız bir atmosferinin oluşmasından dolayı klimalar çok önem arz ediyordu. Hırsızlar sürekli dış üniteleri çalıyordu ve bizde sürekli para toplayarak yenilemek zorunda kalıyorduk. Duaların gücüne inandık ve bu şekilde bir uygulama yaptık. O günden sonra hırsızlık olayı kesildi.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2016, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER